Een 5-jarig meisje redt het leven van haar moeder en broertje na een auto-ongeluk

Janine image
door Janine

18 September 2021

Een 5-jarig meisje redt het leven van haar moeder en broertje na een auto-ongeluk
Advertisement

Moed gaat niet hand in hand met leeftijd, integendeel. Het moet gezegd dat een demonstratie van extreme moed van een klein kind niet gemakkelijk te verwachten is, en in plaats daarvan kan het gebeuren dat indien nodig zelfs de allerkleinsten ongelooflijke acties kunnen uitvoeren. Het ontbreekt de kleine Lexi zeker niet aan moed. Het meisje, slechts 5 jaar oud, reisde met haar moeder, Angela, en haar kleine broertje, Peter, met de auto door de bergen van Alberta, in Canada, terwijl het in een echte tragedie had kunnen uitmonden. De auto waarin het gezin reed raakte plotseling van de weg en maakte kort daarna een val van een hoogte van 12 meter. Het ongeluk had een echte tragedie kunnen veroorzaken, maar gelukkig wist de kleine Lexi de situatie te redden.

via Youtube / Inside Edition

Advertisement
Youtube / Inside Edition

Youtube / Inside Edition

De moeder van Lexi en Peter reed in de auto zonder zichzelf een paar uur rust te gunnen. Het is algemeen bekend en het wordt ten zeerste afgeraden om achter het stuur te kruipen als je bijzonder moe bent, zelfs als je denkt de situatie onder controle te hebben. Helaas viel Angela in slaap - iets dat iedereen kan overkomen. De vrouw viel achter het stuur in slaap en de auto raakte van de weg en stortte neer van een hoogte van 12 meter. Bij de botsing raakten zowel Angela als de kleine Peter gewond, terwijl Lexi ongedeerd was. Zich ervan bewust dat haar familie in gevaar was, verspilde de 5-jarige geen minuut en rende het voertuig uit, zichzelf eerst losmakend van de veiligheidsgordel.

Advertisement
Youtube / Inside Edition

Youtube / Inside Edition

Ondanks dat ze zich op een onbekende plek en blootsvoets bevond, slaagde de kleine Lexi erin om na een flinke klim moeizaam de kant van de weg te bereiken. Eenmaal op straat probeerde ze de aandacht van automobilisten te trekken door met haar armen te zwaaien. Gelukkig stopte een stel meteen bij het zien van dat kleine meisje, helemaal alleen. Lonnie en Jeremiah Jurek kregen meteen argwaan: wat deed een klein meisje alleen, midden op de weg? De twee stapten uit en volgden de aanwijzingen van Lezi op en ontdekten het verschrikkelijke ongeluk. Ze riepen om hulp en binnen de kortste keren arriveerde een noodhelikopter om het gezin naar het ziekenhuis te vervoeren.

Youtube / Inside Edition

Youtube / Inside Edition

Angela had haar rug gebroken, terwijl de kleine Peter wat hoofdletsel opliep. Beiden werden behandeld en zijn hersteld; de moeder is zich ervan bewust dat ze alleen veilig is dankzij de bereidheid en moed van haar dochter Lexi, die op dat moment hulp kon zoeken.

"Dit kleine meisje is de reden dat ik leef, en mijn zoon leeft ook. Het is de reden dat mijn gezin nog steeds bij elkaar is," merkte Angela op, terwijl Lexi's vader eraan toevoegde: "Ik begon te huilen toen ik het nieuws hoorde. Ik kon niet geloven wat Lexi had gedaan.”

Youtube / Inside Edition

Youtube / Inside Edition

De politie van Edmonton heeft de kleine Lexi een bronzen medaille toegekend, een medaille die al haar moed probeert te vertegenwoordigen.

Een verhaal met een gelukkig einde dat ons eraan herinnert hoe belangrijk aandacht voor autorijden is: als je moe bent, laat je dan door iemand anders rijden.

Advertisement