Meisje geeft haar kleren aan haar gepeste klasgenootje: “Ze hadden het op haar gemunt omdat ze zich niet volgens de mode kleedde”

Janine image
door Janine

16 September 2021

Meisje geeft haar kleren aan haar gepeste klasgenootje: “Ze hadden het op haar gemunt omdat ze zich niet volgens de mode kleedde”
Advertisement

Gepest worden komt op veel scholen voor. Elk jaar zijn er veel jongeren die besluiten hun studie te staken om de kritiek en het gepest van hun klasgenoten niet meer te hoeven horen. Een even onaangename als trieste situatie die ook Haley Olson Atkinson, een jonge Amerikaanse studente, heeft getroffen. Haley zit in feite op de middelbare school en is de jongste dochter van een gezin van zeven kinderen en, zoals je wel kunt begrijpen, haar kleding is noch van een bekend merk, noch modieus. Om deze reden werd ze op haar school het doelwit van een groep leeftijdsgenoten. Een situatie die alleen maar erger zou kunnen worden als haar beste vriendin geen oplossing van grote vrijgevigheid had gevonden.

via Fox 10 News

Advertisement
Justin Lum/Facebook

Justin Lum/Facebook

Volgens de Stop Bullying Now Foundation ervaart meer dan 60% van de middelbare scholieren dat ze het slachtoffer zijn van pesterijen. Een serieus probleem, want in de Verenigde Staten gaan jaarlijks 160.000 kinderen niet meer naar school. Helaas had dit met Haley ook het geval kunnen zijn als haar beste vriendin niet op tijd had ingegrepen.

We bevinden ons op de Atkinson Middle School, een traditionele openbare middelbare school waar kinderen met verschillende sociale achtergronden samenkomen. Helaas komt pesten, ondanks de inspanningen van de leerkrachten, ook hier voor, wat het gevoel van eigenwaarde kan aantasten van degenen die er het slachtoffer van worden.

Advertisement
Justin Lum/Facebook

Justin Lum/Facebook

“Ik kwam huilend thuis,” zei Haley, “en ik smeekte mijn ouders om van die school te gaan. Ik smeekte dat ik thuis kon blijven studeren in plaats van elke ochtend de beledigingen van mijn klasgenoten onder ogen te zien die steeds erger werden."

Dit was het geval met Haley Olson, een meisje dat, afkomstig uit een groot gezin, zich geen modieuze garderobe kon veroorloven. Om deze reden was ze het doelwit van een groep klasgenoten die het leuk vonden om haar te pesten om haar manier van kleden.

Justin Lum/Facebook

Justin Lum/Facebook

Haar beste vriendin Mariah Andrew werd zich echter al snel bewust van de pijn die Haley elke dag in de klas voelde. Dus deed ze wat haar het meest eenvoudige leek: ze ging naar haar huis, pakte een paar shirts die ze cadeau had gekregen en bracht ze allemaal naar haar klasgenoot Haley.

“Ik vond het niet erg”, zei Mariah, “omdat ik het gevoel had dat Haley zich goed zou voelen door ze te geven en het haar een glimlach zou schenken.”

Justin Lum/Facebook

Justin Lum/Facebook

Dankzij deze geweldige daad van vrijgevigheid was Haley in staat om de groep kleine pestkoppen het hoofd te bieden en bewees ze het karakter van een echte vechter te hebben.

Dergelijke pesterijen kunnen gemakkelijk worden opgelost door er met docenten, ouders en vrienden over te praten. Soms zijn het de kleine gebaren van mensen die van ons houden die ons doen begrijpen dat er niets mis met ons is, precies zoals Haley en haar beste vriendin ons leren!

Advertisement