Op 4-jarige leeftijd laat hij iedereen sprakeloos achter: zijn IQ is bijna vergelijkbaar met dat van Albert Einstein - BekijkDezeVideo.nl
x
Op 4-jarige leeftijd laat hij iedereen…
Op 19-jarige leeftijd weet hij zijn eerste huis te kopen en moedigt hij de jonge mensen van nu aan: Kinderen hinkelen op straat, maar de buren bellen de politie voor “vandalisme op het asfalt”

Op 4-jarige leeftijd laat hij iedereen sprakeloos achter: zijn IQ is bijna vergelijkbaar met dat van Albert Einstein

19 September 2021 • Door Janine
1.903
Advertisement

De examinatoren konden hun ogen niet geloven. Lawson Lundberg is een kind van slechts vier jaar dat - onderworpen aan tests voor het IQ - een score behaalde die iets lager was dan die van de natuurkundige Einstein. Gezien zijn jonge leeftijd hadden de experts letterlijk geen vragen meer nadat alle anderen correct waren beantwoord. Het kind daarentegen leek niet eens moe van de tests die hij moest doorstaan, waardoor iedereen sprakeloos was...

via: Inspodaily

Ze worden “hoogbegaafde kinderen" genoemd en het zijn die kleintjes die, in vergelijking met hun leeftijdsgenoten, op een bepaald moment verrassende vaardigheden laten zien. Het zijn kinderen die op driejarige leeftijd een instrument correct kunnen lezen of bespelen of zelfs meerdere talen vloeiend kunnen spreken omdat ze een groot aantal woorden kunnen onthouden. Het zal je misschien verbazen, maar het is een vrij wijdverbreid fenomeen dat 5% van de kinderpopulatie treft.

Een fenomeen dat niet altijd even goed door kinderen wordt ervaren en voor problemen zorgt: deze kinderen hebben namelijk een opleiding nodig die bij hun mogelijkheden past, zodat ze zich niet vervelen en op de juiste manier gestimuleerd worden. Dit is het geval van Lawson Lundberg, een 4-jarige jongen die eerst zijn ouders, daarna leraren en pedagogen verbaasde met zijn denk- en redeneervaardigheden.

Lawson heeft een tweelingzus, Gwendaline, en beiden zijn te vroeg geboren. Ze moesten enkele weken op de intensieve prenatale afdeling van het ziekenhuis waar ze werden geboren blijven. Na deze gebeurtenis hadden de artsen een mogelijke intellectuele achterstand voor de twee pasgeborenen voorspeld. Een heel verkeerde voorspelling, ook al leek Lawson in de eerste twee jaar langzamer te groeien dan andere kinderen en zelfs zijn zusje.

Het afgelopen jaar was de familie Lundberg echter geruime tijd aan huis gekluisterd door een hevige storm. Tijdens deze gedwongen afzondering waren de ouders vaak bij de kinderen en observeerden ze aandachtig. Ze realiseerden zich dat Lawson een groot vermogen had om alle namen van de naties te onthouden door ze aan hun vlag te koppelen. Ze bleven Lawson's vaardigheden testen in verschillende vakken, zoals wiskunde en vreemde talen.

Advertisement

De reacties van het kind waren zo verrassend dat ze mama en papa Lundberg ervan overtuigden om de kleine een IQ-test te laten doen. "Toen ik de resultaten zag, kon ik het niet geloven," zei mevrouw Lawson, "de score was 151, een buitengewoon aantal omdat het niet ver verwijderd is van de score van Albert Einstein van 160 (die dit zeker niet op vierjarige leeftijd haalde)!”

Kortom, we gaan vast nog meer horen van dit kleine genie!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt