Meisje wordt door bijna 300 motorrijders naar het schoolbal begeleid: ze werd gepest omdat ze dyslectisch is

Janine image
door Janine

15 September 2021

Meisje wordt door bijna 300 motorrijders naar het schoolbal begeleid: ze werd gepest omdat ze dyslectisch is
Advertisement

Pesten is een angstaanjagend iets, psychologisch verwoestend voor degenen die eraan lijden. Er kunnen verschillende voorbeelden zijn van pesten, van fysiek geweld dat uitmondt in geweld, tot subtiel en psychologisch pesten, dat de geestelijke gezondheid van het arme slachtoffer ondermijnt, dat erg kwetsbaar is, en dat vaak schadelijke gevolgen kan hebben. Dit is het verhaal van Felicity Warburton, een 15-jarig Brits meisje dat lijdt aanzet syndroom van Asperger en al jaren op school wordt gepest vanwege haar aandoening.

via Metro UK

Advertisement

'This will be the point where she can show the bullies that they can’t hurt her anymore.'

Pubblicato da Metro su Giovedì 9 settembre 2021

Een groep kinderen jonger dan zij pestten haar wreed vanwege haar syndroom, en daarom had Felicity er zelfs aan gedacht zichzelf van het leven te beroven omdat de situatie psychisch ondraaglijk was geworden; haar moeder Kathryn vroeg om hulp van de WAC Motorcycle Club, een vereniging van motorrijders die het 15-jarige meisje naar het bal had kunnen vergezellen, om haar een handje te helpen; als deze motorrijders ermee instemden haar naar school te begeleiden, zou Felicity zich eindelijk beschermd voelen tegen de pestkoppen die haar al te lang kwellen...

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

De verrassing van moeder Kathryn en haar dochter was groot toen ze ontdekten dat bijna 300 motorrijders waren gekomen om Felicity Warburton veilig naar het bal te begeleiden, en verwelkomden daarmee het verzoek van de moeder van het meisje met Asperger: "Felicity heeft uitgekeken naar haar schoolbal omdat ze voelt dat dit de tijd is dat ze hen (de pestkoppen) kan laten zien dat ze haar niet langer kwaad kunnen doen. Ze hebben haar zo slecht behandeld dat ze het afgelopen jaar zelfs overwoog om zichzelf van het leven te beroven, dus ik wil echt dat haar bal alles is wat ze nodig heeft”.

Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Felicity's ouders waren ervan overtuigd dat er misschien een stuk of tien motorrijders zouden komen opdagen, en in plaats daarvan arriveerden bijna 300 energieke mannen op hun motorfietsen om de gepeste tiener fysieke en morele steun te geven; in de straten van de stad was er een feestelijke karavaan van motorfietsen, en op het zadel van een daarvan zat Felicity, het meisje dat al te lang het slachtoffer is van psychologische mishandeling alleen omdat ze aan dyslexie leed veroorzaakt door Asperger.

Maar nu stonden de dingen op het punt te veranderen: Felicity Warburton stapte op een van de vele motorfietsen die haar waren komen verwelkomen om haar volledig gekleed als een echte prinses naar school te begeleiden; gesteund door de liefdevolle steun van haar vader en moeder en haar speciale “beschermers” op de motor, was ze niet langer bang voor de pestkoppen die haar zo lang hadden geterroriseerd.

Advertisement