Kinderen hinkelen op straat, maar de buren bellen de politie voor “vandalisme op het asfalt”

Janine image
door Janine

19 September 2021

Kinderen hinkelen op straat, maar de buren bellen de politie voor “vandalisme op het asfalt”
Advertisement

Kind zijn is een van de mooiste dingen ter wereld; je bent zorgeloos, je weet nog niet wat verantwoordelijkheid is, de hardheid van het leven in de volwassen wereld, de offers en de prijs die betaald moet worden om te weten op te groeien met veel zorgen in het achterhoofd. Voor een kind is er alleen de school, de klasgenoten, passies, oftewel buiten spelen met vriendjes. We zijn allemaal kind geweest en om deze reden zijn we er zeker van dat je je hinkelen met nostalgie en passie zult herinneren.

via The Sun UK

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Wie heeft er niet minstens één keer gehinkeld door met gekleurd krijt geometrische vormen op straat te tekenen en vervolgens in de vierkanten te springen? Een eenvoudig, maar zorgeloos spel, dat ons in de kindertijd onvergetelijke momenten liet doorbrengen met onze vriendjes en vriendinnetjes. Stel je tegenwoordig eens voor hoe een onschuldig spel als dit voor ophef en ergernis kan zorgen bij sommige onaangename buren, want dat is precies wat er gebeurde met Sarah Goodwin, die niet kon geloven dat ze op een dag de politie thuis zou aantreffen die haar buren had gebeld; de oorzaak? Sommige kinderen, waaronder haar kinderen, hadden de straat aan de overkant "vernield" met gekleurde krijtjes…

Zo'n onschuldig tijdverdrijf was de oorzaak geweest van een schijnbaar afwijkende mening van de kant van haar buren; was het echt vandalisme om met krijt op straat te tekenen om te hinkelen? Sarah vertelde haar ontzetting op Facebook met de volgende woorden: "Wat vind je van de kinderen die krijt op de stoep tekenen om de vierkanten te maken en dan allemaal samen te hinkelen? Ik vind het niets aanstootgevends. Mijn kinderen zijn zes, negen en dertien jaar oud en ze hadden op straat voor het huis geometrische figuren getekend.Toen ik de klachten van de politie kreeg zei ik dat ze beter buiten konden spelen dan binnen achter het scherm van de televisie of mobiele telefoons, en in plaats daarvan had ik het mis..."

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Na het onheilspellende bezoek van de politieagenten die door de buren waren gestuurd, liet Sarah Goodwin zich echter niet ontmoedigen; de volgende dag voegden haar drie kinderen zich weer bij hun klasgenoten en vriendjes (het waren er in totaal twaalf) en kleurden de straten opnieuw met de vormen die worden gebruikt om te hinkelen. Een onschuldig en erg leuk tijdverdrijf dat nog nooit iemand kwaad heeft gedaan. Als de buren denken dat het gebruik van krijt om de straten te “bevuilen" vandalisme is, moeten ze nadenken over het feit dat het maar een paar dagen of een lichte regenbui duurt om de kleur permanent te verwijderen en de straat terug te brengen naar de oude toestand.

Had deze moeder naar jouw mening gelijk om zich niet te laten intimideren door de "dreigementen" van haar buren en haar kinderen vrij in de buitenlucht te laten spelen?

Advertisement