Fotograaf vertelt het model om 2 weken niet te eten, zij dient hem van repliek

Janine image
door Janine

25 September 2021

Fotograaf vertelt het model om 2 weken niet te eten, zij dient hem van repliek
Advertisement

Het is geen geheim dat de entertainmentwereld wordt gekenmerkt door licht en schaduw; naast wat we voor een klein of een groot scherm zien, is er een wereld die bestaat uit grijze gebieden waar artiesten vaak worden onderworpen aan zeer strikte regels om perfect voor hun publiek te verschijnen. Dat geldt niet alleen voor film en televisie, maar ook voor de modewereld. Denk aan de modellen die op de catwalk moeten lopen en de intimidatie en regels met betrekking tot het eten die ze moeten "volgen" om hun benijdenswaardige vorm niet te verliezen...

via TheWizardLiz/TikTok

thewizardliz/TikTok

thewizardliz/TikTok

Veel modellen doen echt hun best om hun gewicht en vorm te behouden om ervoor te zorgen dat ze haute couture kleding kunnen blijven dragen zonder een slecht figuur te slaan, maar in plaats daarvan zijn er ook mensen die het hier absoluut mee oneens zijn, in ieder geval tot op zekere hoogte. De Belgische influencer en model The Wizard Liz heeft op haar TikTok-profiel een korte video gepubliceerd die is gemaakt door een vriendin van haar die aanwezig was bij de absurde scène: de fotograaf die de fotoshoot verzorgde van het meisje dat zou paraderen voor een kledingbedrijf, had haar geadviseerd de komende twee weken niet te eten, zodat ze het nodige gewicht kon verliezen om de modieuze kleding te dragen.

Advertisement
thewizardliz/TikTok

thewizardliz/TikTok

Het model kon echter niet geloven wat de man haar zojuist had voorgesteld, en dus diende ze hem van repliek: "Je hebt veel geluk dat ik van mezelf en mijn lichaam hou. Als er een ander, meer onzeker model was geweest, zou die opmerking haar gek hebben gemaakt. Ze had letterlijk zijn gestopt met eten, het eten gewogen, haar haar zou uitvallen. Je moet nadenken voordat je met mensen praat, zoiets doe je niet. Ik ben al erg mager en ook al was ik dat niet, je mag me niet vertellen wat ik met mijn lichaam moet doen. Vertel je klant maar dat ik de fotoshoot niet meer zal doen. Denk eraan dat je voorzichtig moet zijn met wat er uit je mond komt, want het kan mensen echt schaden!"

Het is duidelijk dat de video die door de influencer is gepubliceerd, het web is rondgegaan, verontwaardiging heeft gewekt en de hele wereld een betreurenswaardige situatie heeft blootgelegd waarin veel modellen worden gedwongen hun droom te verwezenlijken om op de catwalk te lopen en door te breken. Maar soms, zoals je hebt gezien, kan de te betalen prijs te hoog zijn.

Wat vind jij van deze onaangename episode die het jonge model overkwam?

Advertisement