Moeder laat gaatjes in de oren van haar 2 maanden oude dochtertje prikken zonder toestemming van haar vader: hij wordt woedend

Janine image
door Janine

26 September 2021

Moeder laat gaatjes in de oren van haar 2 maanden oude dochtertje prikken zonder toestemming van haar vader: hij wordt woedend
Advertisement

Wanneer een paar besluit om een ​​baby te krijgen, moeten ze het op zijn minst in grote lijnen eens zijn over het soort opvoeding dat moet worden gegeven en over enkele algemene kwesties. Het belangrijkste is om het niet 100% eens te zijn over elke afzonderlijke kwestie, maar om in ieder geval een gemeenschappelijk idee te hebben en op dezelfde golflengte te zijn. Anders kunnen er gemakkelijk problemen ontstaan ​​bij het paar en natuurlijk bij het omgaan van de kinderen.

Vrouw en man geloofden dat ze soortgelijke ideeën hadden over bepaalde onderwerpen voordat ze Alicia, hun prachtige dochtertje, kregen. Er was maar één kwestie, een beetje “netelig”, waarover ze nog ruzie maakten: de gaatjes in de oren. Hoewel hun gesprek nooit tot een echte conclusie kwam, had Alicia's vader nooit verwacht dat zijn vrouw die beslissing ook voor hem zou nemen.

via Reddit

Advertisement
Flickr / andrechinn (Not the actual photo)

Flickr / andrechinn (Not the actual photo)

Alicia's vader was het altijd oneens geweest over gaatjes in de oren van een klein meisje, vooral bij zijn dochter: "Mijn vrouw en ik hadden er een verhitte discussie over, voordat Alicia werd geboren. Mijn vrouw komt uit een cultuur waar dat normaal is, maar ik voel me niet op mijn gemak als mijn dochter zo'n pijnlijk proces moet doormaken en ik wacht liever tot ze wat ouder is, zodat ze kan kiezen of ze het echt wil”, zei de vader. De man was ervan overtuigd dat zijn standpunt gerespecteerd zou worden, maar zijn verbazing, gemengd met woede, was groot toen hij op een dag thuiskwam van zijn werk en zag dat de kleine Alicia twee prachtige gouden oorbellen had.

Op dat moment zei de vader: "Ik vroeg wat er was gebeurd en ze zei dat ze had besloten om haar oren te piercen als de belangrijkste activiteit van de dag." Daarop reageerde de man op brute wijze: "Ik voelde pure woede en verwijderde meteen Alicia's oorbellen en gooide ze weg", gaf hij toe.

Advertisement
Twitter / Christine Valentor (Not the actual photo)

Twitter / Christine Valentor (Not the actual photo)

De vrouw vond de reactie van haar man totaal respectloos en ging in een andere kamer slapen; aan de andere kant vindt de echtgenoot dat hij het juiste heeft gedaan: “Ze heeft gaatjes in Alicia’s oren laten prikken zonder mijn toestemming (of beter gezegd: zonder toestemming van Alicia!)". De man vroeg Reddit-gebruikers op internet om een ​​mening om te begrijpen of zijn reactie goed of fout was. De discussie hierover is nog open en hoewel veel gebruikers beweren dat het piercen van de oren van een te klein kind voorbarig is, zien veel anderen het probleem niet.

Het belangrijkste is natuurlijk om respect te hebben voor de mening van je partner en niet stiekem te handelen, vooral niet als het gaat om de opvoeding van je kinderen.

Advertisement