Dit 5-jarige meisje gaat elke dag met haar blinde vader op de plantages werken - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit 5-jarige meisje gaat elke dag met…
Na 19 miskramen bevalt ze van een recordbrekende baby: bij de geboorte woog hij meer dan 6 kg

Dit 5-jarige meisje gaat elke dag met haar blinde vader op de plantages werken

24 Oktober 2021 • Door Janine
727
Advertisement

In sommige delen van de wereld kan het leven echt een grote dagelijkse uitdaging zijn, vooral als je nog maar 5 jaar oud bent. Helaas is de armoede in sommige gebieden bekend en moeten veel gezinnen rondkomen van minder dan $5 per dag. Nelson Pepe's familie, bekend als "Dodong", wordt gesteund door zijn werk op de plantages van laatstgenoemde, ondanks het feit dat de man volledig blind is. Zijn vijfjarige dochter helpt hem in de onderneming, die hem met een lange stok op de meest gemakkelijke weg leidt. Voor haar is het heel normaal om haar vader te helpen, ook omdat ondanks het zeer lage salaris - slechts 5 dollar per dag! - haar familie het zich kan veroorloven om op die manier te overleven. Gelukkig heeft hun verhaal zich voldoende verspreid om solidariteit te ontketenen en wat steun te bieden aan dit arme gezin.

Dit zeer arme gezin woont op de Filippijnen en Jenny, die nog maar 5 jaar oud is, helpt haar blinde vader de hele dag te werken. Dankzij de hulp van de kleine Jenny kan vader Pepe zelfs bij de beste bomen komen om fruit te plukken. De twee gebruiken een stok van ongeveer een meter lang, om dicht genoeg bij elkaar te blijven en alle bewegingen toe te laten. Elke dag vertrekken de twee naar de plantage en worden alle stappen om de man te laten werken onophoudelijk herhaald. Er is zelfs een video gepubliceerd waarin Jenny's routine duidelijk te zien is, die haar vader helpt bij elke moeilijkheid.

Een video die het mogelijk maakte om de trieste situatie waarin Pepe en Jenny's familie zich bevinden te verspreiden, en de aandacht trok van de media en van een stichting die besloot hen te helpen. Dankzij de tussenkomst van deze liefdadigheidsstichting werd Pepe onderzocht in het ziekenhuis in Manilla, waar artsen hem diagnosticeerden met een zeldzame genetische ziekte die zijn zicht voor altijd zou beschadigen en hem blind zou maken. Hoewel er geen echte genezing voor zijn toestand was, kon de stichting hem en zijn gezin toch economisch helpen herstellen.

Advertisement

Leven van slechts $5 per dag lijkt menselijk gezien niet mogelijk, maar zoals we weten zijn er veel gezinnen over de hele wereld die ver onder de zogenaamde armoedegrens leven. Met de hulp die er is, kan dit gezin nu in vrede leven, in de hoop dat een kind als Jenny kan spelen en studeren in plaats van haar vader te helpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt