Verkoopster neemt ontslag in het bijzijn van iedereen door de luidspreker van de supermarkt te gebruiken: “Ik neem ontslag"

Janine image
door Janine

24 September 2021

Verkoopster neemt ontslag in het bijzijn van iedereen door de luidspreker van de supermarkt te gebruiken: “Ik neem ontslag"
Advertisement

Tegenwoordig is het altijd beter om hard je best te doen om de baan die je hebt te houden; hoewel velen dromen van betere salarissen of werkcontexten, is het beter om elke dag wakker te worden met de zekerheid het einde van de dag te halen met een minimumloon dan thuis te blijven zonder economisch inkomen en niets te doen. Maar er zijn situaties op de werkplek die sommige werknemers erger ervaren dan anderen, en het is hun recht om gehoord te worden... ook met de luidspreker!

via The Independent

Advertisement
Beth McGrath/Facebook

Beth McGrath/Facebook

De video die Beth McGrath enige tijd geleden op haar Facebook-profiel plaatste, ging in een mum van tijd het web over; het meisje uit Louisiana meldde dat ze minstens vijf jaar voor een Walmart-supermarkt had gewerkt; een niet onbelangrijke periode die ons zou doen denken dat Beth het naar haar zin heeft bij haar superieuren, maar de realiteit is anders. Ze pakte de luidspreker van de supermarkt en riep op een dag in het bijzijn van iedereen, collega's, superieuren en eenvoudige klanten, deze woorden met luide en duidelijke stem: "Attentie Walmart-klanten en medewerkers, mijn naam is Beth van de elektronica-afdeling. Ik werk al bijna vijf jaar bij Walmart en ik weet dat iedereen hier overwerkt en onderbetaald is. We worden elke dag slecht behandeld door management en klanten. Wanneer we een probleem hebben met onze meerderen, wordt ons verteld dat we vervangbaar zijn."

Advertisement
Beth McGrath/Facebook

Beth McGrath/Facebook

Beth ging verder met nog krachtiger woorden, zonder toe te geven aan angst en twijfel: "Schaam jullie omdat jullie je medewerkers zo slecht behandelen. Ik hoop dat jullie je families niet aanspreken zoals jullie ons aanspreken. Walmart verdient jou niet. Deze baan zeg ik vaarwel, ik neem ontslag!"

Het is duidelijk dat de video die door het Amerikaanse meisje werd gepubliceerd onmiddellijk het internet rondging, onder kennissen, vrienden en eenvoudige gebruikers die de moed van het meisje vierden en benijdden door die woorden zo krachtig tegenover iedereen uit te spreken, met de luidspreker, zonder angst voor de gevolgen. Voor Beth was de reactie van het web op de afbeeldingen die ze plaatste "als een achtbaan van emoties"; terwijl het meisje in een latere bedankvideo bleef herhalen, zei: "Ik heb de video niet opgenomen om meer bekendheid te krijgen. Ik heb de video opgenomen voor mijn collega's om hen te laten weten dat ik van ze hou en het beste voor hen wil. Ik wilde hun stem zijn. Ik wilde mijn stem zijn.”

Een buitengewoon voorbeeld van moed, geen twijfel mogelijk!

Hier zie je de originele video (let op, krachtige taal)

Advertisement