Hij berooft een tabakswinkel maar laat zijn identiteitskaart achter als garantie: "Als ik terugkom, geef ik je alles terug"

Janine image
door Janine

26 September 2021

Hij berooft een tabakswinkel maar laat zijn identiteitskaart achter als garantie: "Als ik terugkom, geef ik je alles terug"
Advertisement

Diefstallen en overvallen zijn aan de orde van de dag; er zijn mensen die het doen uit pure slechtheid en degenen die in plaats daarvan deze criminele en illegale acties uitvoeren omdat ze wanhopig zijn en geld nodig hebben om hun gezin en hun leven te onderhouden. Het is in ieder geval een verwerpelijke daad die altijd en in ieder geval veroordeeld moet worden, ook als er een “gerechtvaardigd” persoonlijk verhaal achter zit. Bedenk dat er in een tabakswinkel in Turijn, in Italië, een zeer merkwaardige overval heeft plaatsgevonden die in korte tijd praktisch het web rondging!

via La Repubblica Torino

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Wat er in de stad in Noord-Italië gebeurde, verraste iedereen, ook de arme ongelukkige eigenaar van de tabakswinkel; toen hij de 38-jarige zijn winkel zag binnenkomen, dacht hij dat hij een van zijn vele vaste klanten was, maar toen veranderde hij van gedachten; midden op de dag naderde hij de kassa van de tabakswinkel en bedreigde de eigenaar om hem al het geld dat hij in contanten had te geven, en dat als hij dat niet deed, hij zijn pistool zou trekken.

De man achter de kassa, zichtbaar geschrokken, haalde er alles uit wat hij de afgelopen dagen had verdiend, maar toen kwam de onverwachte verrassing: dat bedrag was niet genoeg voor de dief, die waarschijnlijk meer geld nodig had, en dus zei hij iets dat de man achter de toonbank van de Turijnse winkel verbaasde: "Ik zal je mijn identiteitskaart achterlaten als garantie, ik geef je alles binnen een paar dagen terug.”

Advertisement
Property Casualty Focus

Property Casualty Focus

De eigenaar van de tabakswinkel in Turijn aarzelde niet om de politie te bellen die onmiddellijk naar de plaats van de overval snelde; het duurde niet lang voordat ze de identiteit van de crimineel hadden gevonden, aangezien hij zijn persoonlijke document als "garantie" had achtergelaten; zo slaagden de agenten erin de woning van de overvaller te traceren, die er echter alleen met een aangifte van diefstal vanaf kwam.

Hij had de eigenaar van de tabakswinkel beloofd dat hij vroeg of laat het volledige bedrag van de gestolen goederen zou teruggeven: wie weet of hij dat ooit zou hebben gedaan en of hij zich echt zou gedragen als... een gentleman-dief!

Hoe zou jij in zo'n situatie hebben gereageerd?

Advertisement