Vrouw met een handicap deelt haar vernederende ervaring in een restaurant: “Ze hebben me niet geholpen omdat ik doof ben” - BekijkDezeVideo.nl
x
Vrouw met een handicap deelt haar vernederende…
Een kind met een handicap is het doelwit van pestkoppen, maar het voetbalteam vrolijkt hem op Hij geeft zijn plaats in de eerste klas aan een moeder met een ziek kind: het vriendelijke gebaar van een onbekende

Vrouw met een handicap deelt haar vernederende ervaring in een restaurant: “Ze hebben me niet geholpen omdat ik doof ben”

01 Oktober 2021 • Door Janine
3.818
Advertisement

De wereld waarin we leven is al moeilijk genoeg, laat staan ​​voor degenen die helaas hun dagelijks leven moeten leiden met een reeks beperkingen. Shannon Heroux, een 32-jarige dove vrouw die er elke dag alles aan doet om het bewustzijn over haar toestand te vergroten door middel van video's op sociale media, deelde een hartverscheurende getuigenis van een ervaring die haar uit de eerste hand is overkomen. De jonge vrouw was naar een bekende Amerikaanse keten gegaan om donuts te kopen, maar de verkoopster weigerde haar te bedienen. De reden? Haar doofheid. Vanwege de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen voor Covid-19, kon Shannon de lippen van de verkoopster niet lezen en kon ze geen woord horen van wat ze tegen haar zei. Het spreekt voor zich dat de vrouw zich vernederd en ontmoedigd voelde door deze verschrikkelijke ervaring.

Shannon, die naast het produceren van inhoud voor het web ook chauffeur is van Uber, een privévervoersdienst, wilde haar favoriete drankje kopen en snel haar autoritten hervatten, maar iets ging niet zoals ze had verwacht. Hoewel ze die dag naar haar favoriete plek ging, was ze vooral geschokt door het gebrek aan gevoeligheid van de winkelbediende en de manager. Shannon is doof en hoewel ze meestal een cochleair implantaat draagt, had ze het die dag niet bij zich. De vrouw heeft geen probleem om de lippen van haar gesprekspartners te lezen, maar sinds Covid-19 ons dwong om beschermende maskers te dragen, is het leven voor haar en voor iedereen die aan doofheid lijdt, moeilijker geworden.

De verkoopster weigerde het masker te laten zakken, ondanks de duidelijke moeilijkheid van Shannon en ondanks alle andere veiligheidsmaatregelen die waren getroffen: veiligheidsafstand, plexiglas en Shannon die natuurlijk haar mondkapje droeg…

Tot overmaat van ramp arriveerde ook de manager van het restaurant, die weigerde zijn klant te helpen door iets op een vel papier te schrijven of zijn lippen te laten lezen. Feit is dat geen van hen geloofde dat Shannon echt doof was. De reden is dat Shannon, ondanks haar toestand, echt heel goed spreekt - "een zegen, maar ook een veroordeling!" noemde de jonge vrouw het. Shannon is echter echt doof: ze heeft 5% restgehoor in het linkeroor, terwijl ze helemaal doof is in het rechteroor.

Advertisement

Het verhaal verspreidde zich op sociale media, mede dankzij een video waarin Shannon, in tranen en zeer ontmoedigd, deze verschrikkelijke ervaring deelde. Een stap voorwaarts waardoor ook andere mensen konden praten over hun handicap, of die van hun dierbaren, in relatie tot alle moeilijkheden die ze in het dagelijks leven tegenkomen, vooral met andere mensen. De winkelmanager verontschuldigde zich later bij Shannon en nodigde haar uit om een ​​oplossing te zoeken na de nare gebeurtenis.

We moeten ​​altijd stilstaan met wie we worden geconfronteerd en ons niet opsluiten in onze compromisloze posities. Vaak is de oplossing makkelijker dan je denkt en bovendien kan het iemand in moeilijkheden helpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt