Verkeersagent deelt zijn paraplu met twee zwerfhonden: hij wilde ze beschermen tegen de hevige regen

Janine image
door Janine

04 Oktober 2021

Verkeersagent deelt zijn paraplu met twee zwerfhonden: hij wilde ze beschermen tegen de hevige regen
Advertisement

De mooiste gebaren zijn de gebaren die zonder voorbedachten rade worden gemaakt, de gebaren die voortkomen uit onze natuurlijke aanleg om de minderbedeelden te bereiken, de gebaren die voortkomen uit de menselijke neiging tot empathie en vriendelijkheid. Deze twee waarden worden tegenwoordig steeds zeldzamer en juist om deze reden kan elk gebaar van onvoorwaardelijke liefde de kracht hebben om de wereld en de mensen te veranderen. Net als het mooie en ogenschijnlijk simpele gebaar van deze verkeersagent waar veel over werd gepraat dankzij een hele lieve foto die hem als hoofdrolspeler zag...

via Times of India

Advertisement
DCP Traffic Kolkata/Twitter

DCP Traffic Kolkata/Twitter

Zijn naam is Tarun Kumar Mandal, hij woont in Calcutta, in India, en werkt als verkeersagent; daarom is hij eraan gewend om allerlei soorten levende wezens voor hem te zien passeren: van mensen die kruispunten oversteken tot automobilisten die te hard rijden, tot loslopende dieren die door de straten van de grote Indiase metropool dwalen op zoek naar water, voedsel of beschutting tegen slecht weer. Precies op een van de natste dagen van de afgelopen weken in de stad Calcutta, maakte Tarun een eenvoudig maar buitengewoon gebaar dat lokale politieagenten wel moesten vastleggen met een foto en op Twitter plaatsten.

De vriendelijke verkeersagent had op een dag van bijzondere stortregens opgemerkt dat er op straat twee zwerfhonden waren die wanhopig probeerden te schuilen voor al dat water, en daarom opende de man zijn grote paraplu en "deelde het" met de viervoeters.

Advertisement
DCP Traffic Kolkata/Twitter

DCP Traffic Kolkata/Twitter

Een ogenschijnlijk heel eenvoudig gebaar, maar dat veel betekende; in India gaat het probleem van zwerfhonden hand in hand met de armoede van sommige klassen van de samenleving in de Aziatische natie, en daarom is deze ontroerende foto de belangrijkste sociale media in India over gegaan en vervolgens in korte tijd de hele wereld.

Het grote gebaar van buitengewone vriendelijkheid dat Tarun naar deze twee zwerfhonden op zoek naar onderdak heeft gebracht, is veel meer waard dan duizend woorden, en van deze verkeersagent kunnen we alleen maar leren: geweldig!

Advertisement