De artsen hadden haar verteld dat ze geen moeder kon worden: nu heeft ze een 5-jarige zoon - BekijkDezeVideo.nl
x
De artsen hadden haar verteld dat ze…
Ze geeft haar zoon al een tijdje geen borstvoeding, maar ontdekt dan dat haar schoonmoeder het stiekem in haar plaats doet: moeder wordt razend Een supermarkt huldigt de

De artsen hadden haar verteld dat ze geen moeder kon worden: nu heeft ze een 5-jarige zoon

07 Oktober 2021 • Door Janine
5.567
Advertisement

Ben je bekend met osteogenesis imperfecta? Deze zeldzame ziekte van de botten maakt deze laatste erg kwetsbaar en kan daarom fysieke belemmeringen voor de drager veroorzaken, ook in kleine alledaagse dingen. Een pathologie die het leven ten kwade verandert, maar waardoor je nooit de hoop op een betere toekomst moet verliezen; Trisha Taylor, een vrouw die lijdt aan osteogenesis imperfecta, die jarenlang probeerde moeder te worden ondanks de voorzichtigheid van artsen, weet er alles van.


Trisha Taylor werd geboren in Boise, in Idaho, met deze bottenziekte die haar tegelijkertijd een genetische mutatie veroorzaakte waardoor de vrouw slechts 86 centimeter lang is, iets minder dan een meter. Een fysiologische aandoening waar ze vanaf de eerste levensjaren mee heeft leren leven: vanaf haar 2e in een rolstoel gedwongen omdat haar botten het gewicht van haar lichaam niet konden dragen, heeft ze altijd geleefd met een zuurstofmasker bij de hand om één simpele reden: "Mijn longen konden fysiek niet zelfstandig ademen. Bij elke hoest of nies liep ik het risico een bot te breken. Gewoon in de verkeerde houding liggen, kon een breuk veroorzaken."

Gelukkig heeft een gerichte therapie in de loop van de tijd Trisha steeds zelfstandiger gemaakt; op haar twaalfde leerde ze zelfstandig opstaan ​​uit bed en rolstoel, alleen het toilet te gebruiken en met een elektrische rolstoel lange afstanden af te leggen zonder hulp van anderen.

Op 17-jarige leeftijd schreef ze zich in voor de universiteit en ontmoette ze Michael, haar huidige echtgenoot. Ondanks het verschil in lengte (hij is 1.80 lang, zij nog geen meter), werden ze meteen verliefd en zijn ze na slechts een jaar gelukkig getrouwd. Vanaf dat moment wilde Trisha graag een baby, ondanks het advies van haar artsen die haar aanspoorden om van gedachten te veranderen. Samen met Michael probeerde ze een kind te krijgen, maar eerst kreeg ze een miskraam, terwijl in 2016 Maven, hun eerste kind, werd geboren!

Advertisement

Hoewel de artsen hadden gewaarschuwd dat een zwangerschap, en de daaruit voortvloeiende bevalling, de breuk van enkele belangrijke botten en wervels zou kunnen veroorzaken, wilde Trisha voor eens en voor altijd het pad van het moederschap bewandelen; nu is Maven 5 jaar oud, hij is een gezond en heel gelukkig kind, omringd door een familie die onvoorwaardelijk van hem houdt. Nu vertelt Trisha over haar ervaring als moeder op haar zeer gevolgde persoonlijke blog: "Ik kan niet zomaar uit bed springen en naar Maven rennen elke keer als hij huilt, en ik denk dat hij dat vrij snel heeft geleerd. Hij was zo'n makkelijk kind om op te voeden en is dat nog steeds. Het in en uit het autostoeltje plaatsen was iets wat ik nooit alleen had kunnen doen. Na acht maanden realiseerde ik me dat ik het niet alleen kon, dus moest ik leren hoe ik andere mensen om hulp kon vragen. Als hij bijvoorbeeld in het park is en te hoog klimt, ben ik niet bang om een ​​vreemde om hulp te vragen. Ik zeg altijd dat er een heel dorp voor nodig is om een ​​kind op te voeden."

Het verhaal van mama Trisha moet ons een heel belangrijke levensles geven: er zijn geen onmogelijke obstakels in het leven, we kunnen krijgen wat we willen.

Kom op Trisha, we staan aan jouw kant!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt