Ze vinden een steen ter grootte van een boon in een park: het was een diamant van 4,38 karaat - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze vinden een steen ter grootte van…
Op de trouwdag biedt de bruidegom zich aan als adoptievader voor de dochters van zijn vriendin: een ontroerend tafereel De dochter beschuldigt de werkster van diefstal, maar de vader ontdekt de waarheid en laat haar als straf in de tuin slapen

Ze vinden een steen ter grootte van een boon in een park: het was een diamant van 4,38 karaat

06 Oktober 2021 • Door Janine
2.395
Advertisement

Stel je voor dat je in een park loopt, volledig ondergedompeld in de natuur, en plotseling een vreemde bijzondere steen vindt die je meteen opvalt vanwege zijn vorm en kleur: hij ziet er zo mooi uit dat hij zelfs kan worden aangezien voor een kostbare steen of voor een diamant. Wat zou jij doen, zou je je tot een deskundige wenden om erachter te komen wat je in handen hebt en wat de waarde ervan is, of zou je het mee naar huis nemen als een kostbaar erfstuk? Een dilemma waarin Noreen Wredberg en haar man Michael zich bevonden.

via: CBS News

Noreen Wredberg found the 4.38-carat yellow diamond sitting on top of the ground within an hour of searching. It’s the...

Pubblicato da The State Parks of Arkansas su Giovedì 30 settembre 2021

Het echtpaar uit Arkansas slenterde door de buitengewone natuur van het nationale park van de Amerikaanse federale staat, toen de vrouw plotseling een steen vond met een nogal merkwaardige vorm en kleur: de grootte van een boon en de vorm van een peer, de steen die door Noreen was gevonden had een nogal heldere en herkenbare groene kleur; dit kwam omdat het stel op een mooie zonnige dag na een regenachtige nacht een wandeling in het park was gaan maken; vaak helpt het effect van de regen de volgende dag enorm om glanzende edelstenen op de grond te vinden.

Noreen en Michael wisten dat de kleine groene steen niet zomaar een kiezelsteen was, dus benaderden ze onmiddellijk het management van Arkansas National Park voor een snelle "evaluatie". Hoewel het park herhaaldelijk heeft verklaard dat het zich niet bezighield met economische en monetaire evaluaties van de edelstenen die bij toeval in het reservaat werden gevonden, slaagde het er toch in te begrijpen wat Noreen en haar man Michael in handen hadden: een echte diamant van 4,38 karaat!

Dit is niets nieuws voor het Arkansas National Park: de verantwoordelijken van het Amerikaanse natuurreservaat zeiden dat er sinds 1906 75.000 diamanten van verschillende karaat zijn gevonden in dit gebied.

Advertisement

Het is duidelijk dat het park die buitengewone edelsteen niet in handen van het Amerikaanse echtpaar heeft gelaten, deze kleine groene diamant ter grootte van een boon wordt samen met de anderen getoond, zodat elke bezoeker hem in al zijn pracht kan bewonderen. 

Wie weet wat er zou zijn gebeurd als Noreen en Michael hadden besloten die schijnbaar onschuldige, glanzende groene peervormige steen mee naar huis te nemen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt