Ze geven de inmiddels verlamde hond een laatste wandeling langs de zee op een mobiel bed

Janine

07 Oktober 2021

Ze geven de inmiddels verlamde hond een laatste wandeling langs de zee op een mobiel bed
Advertisement

Een huisdier is veel meer dan alleen gezelschap: na jaren zij aan zij te hebben doorgebracht, wordt het een onafscheidelijke vriend, een extra familielid met wie we het genoegen hebben gehad om samen te wandelen, te eten en zelfs te kletsen! Geen wonder dus dat het moment van scheiding altijd tragisch en pijnlijk is, net als alle scheidingen. Of het nu een kat of een hond is, het maakt niet uit - het is de liefde die ons aan hen bindt die telt. En daarom proberen we, wanneer we voelen dat onze huisdieren het einde van hun leven naderen, ze alle mogelijke en denkbare comfort te bieden. We zouden nooit willen dat ze in hun laatste momenten helemaal alleen zouden zijn, daarom wilde Gianna Serena Manfredi, een vrijwilligster van een hondenreddingsgroep genaamd "Qua la zampa", een mooi laatste moment geven aan Heart, een heel lieve Duitse Herder die al een tijdje verlamd is.

via Facebook / Qua la zampa

Advertisement
Facebook / Gianna Serena Manfredi

Facebook / Gianna Serena Manfredi

Het is bekend dat Duitse herders veel last kunnen hebben van pathologieën die verband houden met het ruggenmerg en vaak het risico lopen verlamde achterpoten te krijgen. Dit heet degeneratieve myelopathie, die de functionaliteit van de achterpoten van de hond volledig kunnen compromitteren. Helaas is dit precies het trieste einde van Heart, een lieve en vriendelijke hond, die na een verhuizing door zijn familie in de steek was gelaten. Wie hem op straat aantrof, niet in staat om zich te bewegen, waarschuwde onmiddellijk de hondenreddingsgroep "Qua la zampa" om de hond te helpen. Gelukkig kwam de tussenkomst va de vrijwilligers op het juiste moment en heeft Heart het overleefd. Door de ziekte kon hij echter niet lang weerstand bieden: in korte tijd waren zijn voorpoten volledig verlamd en geleidelijk ook de rest van zijn lichaam.

Advertisement
Facebook / Gianna Serena Manfredi

Facebook / Gianna Serena Manfredi

Heart is de naam die ze hem gaven, wat symbool staat voor zijn gebroken hart nadat hij in de steek werd gelaten. Gelukkig heeft het dier een heel jaar in het asiel gewoond, te midden van de omhelzingen en genegenheid van de vrijwilligers. Gianna Serena Manfredi wilde de hond dan ook een laatste moment van rust en sereniteit aan zee geven. De vrouw nam hem mee voor een wandeling langs de kust, dankzij een mobiel bed dat speciaal voor dit soort situaties was gemaakt. "Ik wilde hem het gevoel geven dat hij geliefd was", zei de vrouw, toegewijd aan het welzijn van haar trouwe viervoeters.

Facebook / Gianna Serena Manfredi

Facebook / Gianna Serena Manfredi

Zo waren de laatste momenten van Heart, de hond met het grote hart, voor de golven van de zee. Een ontroerend moment, maar ook een gelukkig moment om de hond een laatste mogelijkheid te geven: “Het was een heel rustig en gelukkig moment voor Heart. Een paar uur lang kon hij de pijn vergeten die hij leed vanwege degenen die niet van hem hielden, of vanwege het feit dat hij niet meer kon rennen zoals andere honden en dat hij gevangen zat in zijn eigen lichaam. Ik heb hem koud water gegeven zodat hij kon genieten van de geur van vrijheid", besloot Gianna, zichtbaar ontroerd.

Advertisement