Ze denkt dat de vriendin van haar dochter slecht te eten krijgt omdat ze veganistisch is en maakt stiekem vleesgerechten voor haar klaar - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze denkt dat de vriendin van haar dochter…
Ze zijn pas 35 jaar oud maar zijn al grootouders geworden: Hij bouwt een draaiend huis voor zijn vrouw: nu kan ze de zon zien opkomen en tegelijkertijd vrienden voorbij zien wandelen

Ze denkt dat de vriendin van haar dochter slecht te eten krijgt omdat ze veganistisch is en maakt stiekem vleesgerechten voor haar klaar

15 Oktober 2021 • Door Janine
1.143
Advertisement

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om geen alleseter meer te zijn, maar liever een vegetarisch of veganistisch dieet te volgen. Het volgen van deze diëten betekent alleen voedsel uit het plantenrijk eten, door voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong te vermijden. Een keuze die kan voortvloeien uit verschillende soorten meningen, van religieuze motivaties tot de gezondheid. Het is echter ook waar dat, net als elk ander dieet, ook de vegetarische en veganistische diëten moeten worden gevolgd samen met een deskundige, aangezien er talloze mogelijke voedingstekorten kunnen zijn. Een Engelse moeder, die zich zorgen maakte over de gezondheid van de vriendin van haar dochter, besloot haar wat vlees te geven omdat het meisje volgens haar "bleek" leek te zijn. Een gebaar dat tot een groot debat op sociale media leidde...

We zijn in Engeland, waar een moeder nogal wat opschudding veroorzaakte nadat ze de vriendin van haar dochter vlees had gegeven. In theorie niets vreemds, behalve dat het meisje al een tijdje een veganistisch dieet volgde. De vrouw vertelde het verhaal vervolgens op sociale media om de keuze voor dit gedrag uit te leggen. Volgens de vrouw had het meisje duidelijk ondergewicht en leek ze "bleker en vermoeider" dan een meisje van haar leeftijd. Volgens de Engelse moeder zou het uiterlijk van de adolescent te maken hebben met het veganistische dieet waaraan ze door haar ouders werd onderworpen.

Op sociale media voegde de vrouw er vervolgens aan toe: "Elke keer als de vriendin van mijn dochter bij ons op bezoek komt, maak ik voor haar een grote maaltijd op basis van vlees. Afgelopen weekend heb ik een gegrilde steak met friet gemaakt. Het ongelooflijke, vervolgde de moeder, is dat ze allebei dol lijken te zijn op vlees, omdat er nog geen kruimel overblijft! Ik moet zeggen dat elke keer dat de vriendin van mijn dochter weggaat, ze een gezondere kleur lijkt te hebben."

Omdat het een zeer gevoelige kwestie is, reageerden gebruikers van sociale media er meteen op. Er zijn verschillende opmerkingen die de houding van de vrouw als onbeschoft en egoïstisch beschouwen, aangezien het hoe dan ook een persoonlijke keuze is van het meisje en haar familie.

"Het is niet aan jou om te beslissen hoe iemand anders zijn kind opvoedt. Als je denkt dat er een probleem is, praat dan met ze", merkte een gebruiker op na het lezen van de post van de Engelse vrouw, terwijl een andere persoon schreef: "Jij bent haar dokter niet. Het is niet aan jou om te beslissen wat goed of slecht is. Het in twijfel trekken van de voedingskeuzes van haar ouders zal haar meer kwaad dan goed doen."

Het is waar dat er volgens deze details tal van mogelijke voedingstekorten zijn, vooral in de hoeveelheid eiwit en vitamine B12. Het menselijk lichaam, ongeacht het gevolgde dieet, of het nu omnivoor, vegetarisch of veganistisch is, moet altijd alle voedingsstoffen in evenwicht houden die nodig zijn om het fysieke welzijn te bereiken. Maar als ze zorgvuldig worden gevolgd, kunnen zelfs deze diëten net zo voedzaam zijn als het dieet van een alleseter.

Kortom, het is waar dat de moeder altijd de moeder is en dat ze er alles aan zou doen om ons in vorm te zien, maar het is ook goed om altijd de beslissingen van anderen te respecteren, vind je niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt