Stel krijgt van de rechtbank toestemming om de beste vriend van hun zoon te adopteren: "Wij zijn zijn familie!”

Janine image
door Janine

03 November 2021

Stel krijgt van de rechtbank toestemming om de beste vriend van hun zoon te adopteren: "Wij zijn zijn familie!”
Advertisement

Een wanordelijke en soms gewelddadige biologische familie. Een jongen die door de familie van zijn beste vriend met veel tederheid en zorg wordt ontvangen. Een voetbalteam dat hem steunde door de tiener te steunen op een van zijn moeilijkste momenten: ervoor kiezen om zijn biologische ouders te verlaten om in een gezin te gaan leven dat hem liefhad en begreep. Dit is het verhaal van Nate, een goede spits en een jongen die na een lang adoptieproces een tweede leven is begonnen.

via ABC 7 News

Rita Marlow en Seth Lentchner, uit Pennsylvania, in de Verenigde Staten, vertelden de lokale media over het langdurige proces waarbij de beste vriend van hun zoon werd geadopteerd na een jarenlang conflict met zijn natuurlijke familie. "We leerden Nate kennen omdat hij begon te voetballen met onze zoon Zachary", legde adoptiemoeder Rita uit, "en op dat moment ontmoetten we deze verlegen, vriendelijke en delicate tiener.”

In de loop van de tijd werd Nate uitgenodigd om meer en meer tijd door te brengen in het huis van de Lentchners, en ze leerden over de hachelijke situatie die hij thuis doormaakte. Door de moeilijkheden van Nate's familie hadden de sociale diensten de jongen voor een bepaalde tijd van zijn ouders moeten verwijderen.

Ze kwamen echter in contact met de familie Lentchner omdat ze het belangrijk vonden dat Nate bleef sporten waar hij schitterde als spits. Zachary's familie begon zodoende voor Nate te zorgen door hem ook bij hen thuis te laten blijven. Toen ze de jongen gelukkig zagen, stelden de maatschappelijk werkers de Lentchners voor hem permanent te adopteren.

Advertisement

"Het was een voorstel dat ons sprakeloos liet", zei adoptievader Seth, "maar in eerste instantie was het onze zoon Zachary die enthousiast was over het idee. Hij bood aan zijn kamer te delen en zijn vriend op alle mogelijke manieren te helpen. Bovendien zijn de andere families van het voetbalteam allemaal in actie gekomen om ons op alle mogelijke manieren te helpen, zelfs op economisch gebied. We konden gewoon niet weigeren, gezien de warmte die de jongen omringde”, zei de vader later.

De natuurlijke familie verzette zich echter tegen de beslissing, ondanks Nate's mening. Daarom moesten de Lentchners naar de rechtbank om de wil van de jongen af ​​te dwingen. Ze moesten de rechter de geldigheid van hun verzoek bewijzen door enkele getuigen ter verdediging voor te dragen. Tot hun verbazing verschenen alle jongens van het voetbalteam en hun ouders voor de rechtbank. Elke speler, vergezeld door zijn ouders, verscheen voor de rechter en getuigde van de ernst en vriendelijkheid van de familie Lentchner door hun zaak te steunen.

"Een werkelijk emotioneel moment dat de kinderen nooit zullen vergeten," zei Seth. Nu kan Nate genieten van een leven met een gezin dat hem met liefde vervult!

Advertisement