Ze vindt een berg schoenen buiten het huis en barst in tranen uit: het emotionele gebaar van de kinderen die op het punt staan ​​het huis uit te gaan

Janine image
door Janine

08 November 2021

Ze vindt een berg schoenen buiten het huis en barst in tranen uit: het emotionele gebaar van de kinderen die op het punt staan ​​het huis uit te gaan
Advertisement

Alle ouders weten één ding: wanneer hun kinderen opgroeien en meerderjarig worden, zullen ze om vele redenen het huis verlaten; voor studie, werk of omdat ze al een gezin willen stichten; een natuurwet waar min of meer alle families van deze wereld doorheen gaan, en we weten heel goed dat wanneer deze "grote stap" plaatsvindt, het hart van mama en papa in duizend stukjes breekt. Tranen vallen overvloedig op hun gezichten, terwijl de kamers van het huis die tot een paar minuten geleden door hun kinderen en vrienden werden bewoond, nu donker en stil zijn.

via Good Morning America

THE 18th SUMMER I came home the other day after a long afternoon of running errands and this is what my front porch...

Pubblicato da Love, Faith & Chaos su Mercoledì 20 giugno 2018

Iets wat Heather Duckworth heel goed weet, een moeder die een zeer ontroerende foto op Facebook plaatste die snel viraal ging; de foto toont een patio die letterlijk “overvallen" is door kinderschoenen; die schoenen zijn van haar kinderen en de vrienden van haar kinderen, en werden voor Heather's voordeur achtergelaten als een symbolisch teken van dank voor alles wat ze heeft gedaan door hen in haar huis te verwelkomen terwijl ze de afgelopen jaren zorgeloos met haar kinderen speelden. Nu zullen veel van deze kinderen hun ouderlijk huis verlaten om ergens anders naartoe te verhuizen, misschien om aan de universiteit te studeren, tijdelijk ver weg van hun moeder en vader; een situatie waarin Heather zelf is beland, die haar zoon zal missen, nu meerderjarig en klaar om het nest te verlaten voor een nieuw avontuur.

Dit is wat Heather Duckworth zei in haar ontroerende Facebook-bericht: "Deze schoenen zijn een teken dat de zomer en school voorbij zijn. Deze schoenen betekenen dat er waarschijnlijk geen snacks meer in mijn huis zullen zijn. Deze schoenen betekenen lawaai, chaos, gelach en muziek. Het betekent dat er waarschijnlijk geen kinderen zullen zijn die ontspannen op mijn bank liggen, niet zwemmen in mijn zwembad, geen film kijken in de woonkamer. Er vinden grote veranderingen plaats hier, voor mij en voor al deze kinderen die ik in mijn huis verwelkomd heb. Mijn hart weet en voelt het en daarom voel ik me een beetje verdrietig bij het zien van deze schoenen. Ik weet dat het na deze zomer nooit meer hetzelfde zal zijn. Dit is het bitterzoete deel van het ouderschap."

Advertisement
Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

En toen vervolgde ze: "Die overgang van ze thuis hebben en ze zien vertrekken. Mijn hoofd weet dat dit een goede zaak is, maar mijn hart... doet zoveel pijn. En ik weet dat al deze schoenen de volgende zomer misschien niet hun weg naar huis zullen vinden, omdat het leven hen meeneemt op nieuwe avonturen. Deze gedachten hangen als een donkere wolk boven mijn hoofd... proberend de vreugde van de huidige momenten te stelen. Ik schud mijn hoofd en probeer deze melancholische gevoelens weg te duwen. Ik wil niet dat het verdriet van wat komen gaat het geluk van vandaag wegneemt. Maar ik merk dat ik me dat vaak moet herinneren tijdens deze zomer van hun achttien jaar, omdat elk moment bitterzoet voelt.

Ik beloof dat ik mijn best zal doen om geluk en vreugde voor dit moment in dit moment te kiezen en me niet door die donkere wolk van verdriet te laten overspoelen. Omdat dit moment nu is, en het snel zal eindigen... ik wil ervan genieten."

Zeer ontroerende woorden van deze moeder die ons tot nadenken zetten, die zich voorbereidt om haar zoon en zijn vrienden gedag te zeggen, die klaar zijn om uit te vliegen, ver weg van huis.

Advertisement