Het baasje stelt haar hondje gerust tijdens een aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

01 December 2021

Het baasje stelt haar hondje gerust tijdens een aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter (+ VIDEO)
Advertisement

Het is absoluut niet bewezen dat honden de komst van een aardbeving voorspellen, maar feit is dat, vaker wel dan niet, onze harige vrienden het fenomeen veel eerder opmerken dan wij. Natuurlijk is hun overlevingsinstinct veel beter ontwikkeld dan het onze, maar dit betekent niet dat onze viervoeters geen angst voelen wanneer deze verschijnselen optreden. Als “angst” niet de juiste term is, kunnen we uit hun gedrag alle onrust afleiden die hen op dat moment doordringt.

Goody Wu genoot van een rustige dag thuis in het gezelschap van haar hond Owen - een zwerfhond die ze van de straat had gered en geadopteerd - toen plotseling de wereld om hen heen begon te trillen. Het geheel is vastgelegd met een videocamera die Wu thuis in werking heeft.

via Facebook / Goody Wu

Advertisement

幹嘛每次被妳洗完澡就要偷拍我?

Pubblicato da Goody Wu su Venerdì 29 ottobre 2021

Sinds Wu Owen van de straat heeft gered, is de hond een trouwe vriend geworden die haar altijd volgt en haar duidelijk dankbaar is. Owen is nu dan ook een gelukkige en perfect gezonde hond: allemaal dankzij de zorg van Wu! De vrouw weet dat Owen op haar rekent voor het geval dat, en ze weet ook dat het haar taak is om hem te beschermen en gerust te stellen, na alles wat hij heeft meegemaakt. Daarom aarzelde Wu niet toen ze de aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter voelde en meteen haar doodsbange hondje ging knuffelen. De videocamera in haar huis legde het hele tafereel vast: 50 eindeloze seconden waarin de aarde schudde!

Zodra Wu besefte wat er aan de hand was, stond ze onmiddellijk op om haar bange hondje te knuffelen. Ze had eerst aan haar eigen veiligheid kunnen denken, maar ze handelde instinctief en nog voordat ze om hulp vroeg via de mobiele telefoon, zocht ze haar geliefde hond.

Advertisement

De video van de scène:

每次地震他反應都比我快! 我還先拿手機,想說萬一怎麼樣我還可以打電話求救,冷靜的摩羯座無誤!😂 Owen跑得比我快啊! 我的想法只想抱住他 用我的身體幫他擋 萬一東西砸下來不要砸到他的頭而已😬 我頭還在暈

Pubblicato da Goody Wu su Sabato 23 ottobre 2021

"Het is een heel dappere hond, maar hij was bang tijdens de aardbeving", zei Wu. "Toen ik hem vasthield, voelde hij zich op zijn gemak", besloot ze. Wu prees vervolgens de aanwezigheid van een hond in haar leven: "Hij is erg intelligent en erg liefdevol. Hij is mijn kind. Honden helpen ons ons hele leven en brengen ons geluk, dus we moeten ze beschermen." Ben jij het er ook mee eens?

Advertisement