Ze wil dat iedereen die op de bruiloft van haar broer is uitgenodigd veganistisch eet: de absurde eis van de zus van de bruidegom

Janine image
door Janine

08 November 2021

Ze wil dat iedereen die op de bruiloft van haar broer is uitgenodigd veganistisch eet: de absurde eis van de zus van de bruidegom
Advertisement

Onnodig te zeggen: de trouwdag is een van de belangrijkste en meest gedenkwaardige in het leven van het paar dat besluit de sprong te wagen; alles moet perfect zijn op deze belangrijke dag, van de religieuze of burgerlijke ceremonie tot de receptie met familie en vrienden, maar ook alles met betrekking tot de tafelschikking, de dresscode, de overvloed aan eten. Het is echter ook bekend dat het huwelijk en de organisatie ervan vaak wrijving en spanning veroorzaken bij andere gasten; een zeer vergelijkbare situatie waarin deze toekomstige bruid zich bevond, die haar vreselijke ervaring op Reddit vertelde.

via AITA/Reddit

Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

De vrouw vertelde Reddit-gebruikers op een volledig anonieme manier dat de zus van haar toekomstige echtgenoot veganist was en eiste dat alle gastronomische gerechten van de bruiloft vrij zouden zijn van vlees of producten die werden afgeleid van dieren, waaronder zuivelproducten en eieren. Dit is wat er gebeurde volgens de vrouw: "Mijn verloofde en ik gaan trouwen in januari 2022. We hebben alles gepland, zoals muziek, eten, drinken en wie er aanwezig zal zijn. Onze voedselkeuze zal zijn tussen kip of biefstuk, met een salade om te beginnen. Mijn verloofde heeft een zus die veganist is. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, stond ik open om veganistische restaurants te proberen. Maar toen ik een restaurant met veganistische opties voorstelde, weigerde ze. Ze is de enige veganistische gast die de bruiloft zal bijwonen.

We lieten haar een gerecht kiezen dat ze wilde voor de bruiloft en een veganistisch ijsje. Mijn toekomstige schoonouders belden mijn verloofde en stelden voor om het menu helemaal veganistisch te maken. Hij werd boos en zei nee, hij zou het menu niet veranderen vanwege zijn zus. Zijn zus begon me te sms'en en me de schuld te geven dat ik een manipulatief persoon was. Haar ouders denken er nu over om ons financieel niet te helpen met de bruiloft en de last op ons en mijn familie te laten rusten. Mijn vriend vindt hen onredelijk en praat niet meer met ze.

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Beste Reddit-gebruikers die dit lezen, wat moet ik doen? Vinden jullie dat ik degene ben die fout is?”

Hoe zou jij gereageerd hebben op de eisen van de zus van de bruidegom? Zou je een oogje dichtknijpen of zou je jezelf hebben laten gelden door bij je standpunt te blijven? Was de aanstaande bruid volgens jou te streng voor haar toekomstige schoonzus of had ze gelijk dat ze weigerde het menu op haar huwelijk te wijzigen?

Advertisement