Meisje eet 10 jaar van haar leven alleen kipnuggets: "Ze wilde niets anders"

Janine image
door Janine

13 November 2021

Meisje eet 10 jaar van haar leven alleen kipnuggets: "Ze wilde niets anders"
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om toe te geven aan de grillen van onze kinderen, vooral degenen die van jongs af aan liever bepaalde gerechten eten dan andere; het is in feite geen mysterie dat kinderen over de hele wereld bijna uitsluitend snoep, chips, pizza en vele andere smakelijke en kleurrijke voedingsmiddelen eten die, hoewel ze aan hun smaakpapillen voldoen, helemaal niet gezond zijn. Bedenk dat er een 11-jarig meisje in Engeland is dat al minstens 10 jaar alleen kipnuggets eet en bijna niets anders...

via New York Post

Willis Lam/Wikimedia - Not The Actual Photo

Willis Lam/Wikimedia - Not The Actual Photo

Haar naam is Jessica Thompson, ze is 11 jaar oud en woont in Swindon, Wiltshire, in Engeland, en sinds ze anderhalf jaar oud was, heeft ze een zeer zeldzame en bijzondere aandoening ontwikkeld die vermijdende voedselinname stoornis (ARFID) wordt genoemd; het meisje heeft sinds ze 18 maanden oud was categorisch elk ander voedsel dan kipnuggets geweigerd, ondanks het aandringen van haar moeder Julia Cain. Mensen met deze aandoening hebben een echte fobie voor de consistentie, geur en smaak van sommige voedingsmiddelen in plaats van andere.

Sinds ze 18 maanden is, heeft Jessica bijna geen ander voedsel willen proberen, bang voor de consistentie en geur van iets anders dan kipnuggets, of hoogstens droog brood en patat. Julia Cain, haar moeder, zei: "We wisten dat ze een kieskeurig meisje was, maar we hadden nooit gedacht dat ze tien jaar van haar leven alleen maar kipnuggets zou eten!"

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

De vrouw vervolgde: "We zouden nooit een etentje kunnen organiseren thuis of met andere mensen, omdat Jessica niet alleen bang wegliep door het voedsel dat ze niet wilde eten, maar zich opkrulde in een hoek totdat ze haar kipnuggets kreeg en hoogstens een sneetje droog brood erbij en soms wat frietjes. Verder niets."

Na jaren en jaren van kinderpsychotherapie probeerde Julia hypnotherapie, en na een paar weken behandeling bij een professional, lijkt het erop dat Jessica nu alles kan eten, van vlees tot fruit en groenten: "Nu kunnen we eten zoals het in een gezin zou moeten zijn zoals we al jaren niet hebben gedaan. Jessica heeft nu 24 nieuwe voedingsmiddelen geprobeerd en, zelfs als ze ze niet allemaal lekker vond, is dit een enorme stap voorwaarts voor haar!"

Kende je deze zeldzame aandoening?

Advertisement