Twee beste vrienden besluiten een kind te krijgen en delen de verantwoordelijkheden, ook al zijn ze geen stel

Janine image
door Janine

15 November 2021

Twee beste vrienden besluiten een kind te krijgen en delen de verantwoordelijkheden, ook al zijn ze geen stel
Advertisement

Het concept van het traditionele gezin, opgevat als kinderen die noodzakelijkerwijs een biologische vader en moeder nodig hebben, is de afgelopen decennia sterk veranderd. Of je het nu eens bent met de nieuwe trends of niet, wat zeker is, is dat een kind ouders nodig heeft die op de best mogelijke manier voor hem zorgen en die van hem houden. Journaliste Agustina Kämpfer koos er bijvoorbeeld voor om samen met haar beste vriend, chef-kok Agustín Badaracco, een kind te verwekken. Hoewel het geen "typisch" en traditioneel stel is, houden de twee vrienden van elkaar en hebben ze ervoor gekozen om deze verantwoordelijkheid te delen, ook al hebben ze geen liefdesrelatie.

Hoewel het aanvankelijk misschien vreemd lijkt, beschrijft de vrouw haar relatie met haar chef-kok als volgt: "Van jongs af aan waren we heel close, we hebben allebei moeilijke momenten in ons leven meegemaakt, we zijn uit elkaar gegaan na relaties van vele jaren en we hebben het contact nooit verloren. Op een dag ontmoetten we elkaar in een restaurant en dronken we een paar glazen wijn." De rest, zoals Agustina vertelt, ging vanzelf. De vrouw, erg populair op Instagram, legde de geboorte uit van haar zoon Juan, de grote liefde van haar leven, en weerlegde daarmee de veronderstelling van kunstmatige inseminatie.

Advertisement

Toen ze het hadden over het krijgen van kinderen, waren ze allebei rijp om te kunnen beslissen om ze te krijgen en om deze enorme verantwoordelijkheid te delen, zelfs buiten een traditionele liefdesrelatie. "We wonen niet samen, maar de manier waarop Juan ons verenigde en ervoor zorgde dat we een veel hechtere relatie hadden, deed me beseffen dat het krijgen van mijn zoon met mijn beste vriend de beste beslissing was die ik ooit heb genomen", herhaalde Agustina.

De twee zien elkaar vaak en de vader is aanwezig in het leven van het kind, al heeft Agustina nu een stabiele relatie met een andere man, met wie ze samenwoont en die voor Juan zorgt alsof hij zijn vader is. Tijdens Juans verjaardagen vindt de familie het geen probleem om het te vieren in aanwezigheid van de vader van het kind en de vriend van de moeder. Wat zeker is, is dat het kind nooit de liefde van zijn ouders en hun steun zal missen: dit is een gezin!

Advertisement