De dochter die ver weg studeert, mist het eten van thuis, dus haar moeder stuurt haar video's om uit te leggen hoe ze moet koken

Janine image
door Janine

15 November 2021

De dochter die ver weg studeert, mist het eten van thuis, dus haar moeder stuurt haar video's om uit te leggen hoe ze moet koken
Advertisement

Het eten dat mama of oma kookt lijkt altijd lekkerder dan welk restaurant ook, is het je opgevallen? Het kan zijn dat huisgemaakte maaltijden authentieker zijn of het kan zijn dat we ons hele leven aan die smaken gewend zijn en we er zo dol op zijn dat, in vergelijking, sommige delicatessen van grote chef-koks niet dezelfde emoties bij ons opwekken. Het is niet gemakkelijk om mama's vaardigheid in de keuken te evenaren, maar als je geen alternatieven hebt, moet je je behelpen. Een meisje dat naar de universiteit ging en daarom het huis uit moest, leed de eerste dagen juist omdat ze elke keer dat ze probeerde te koken de smaak van de gerechten niet in het minst op die van haar moeder leken. Ze voelde zich verdrietig, ook omdat ze ver van huis was. Op een avond vertelde ze het haar moeder en de volgende ochtend kreeg ze zes gedetailleerde video's van haar moeder waarin ze uitlegde hoe ze haar favoriete gerechten moest bereiden.

via TikTok / lo.hollis

TikTok / lo.hollis

TikTok / lo.hollis

Lauren Hollis moest het huis uit om te studeren aan de universiteit die ze had gekozen; naast de gebruikelijke onvoorziene gebeurtenissen en de eerste dagen van oriëntatie, voelde de jonge vrouw ook het gebrek aan het eten dat haar moeder altijd klaarmaakte. Alles wat ze zelf probeerde te koken, in een poging de kookkunst van haar familie te imiteren, had niet die typische heerlijke smaak. Nadat ze het haar moeder had verteld, stroopte de vrouw haar mouwen op en kookte en filmde de hele avond, zodat ze haar gedetailleerde video's kon sturen over hoe ze haar favoriete gerechten moest maken. Een gebaar van liefde dat alleen een moeder naar een dochter kan maken.

Advertisement
TikTok / lo.hollis

TikTok / lo.hollis

Lauren wilde vervolgens met het web delen wat haar moeder met zoveel liefde voor haar had gedaan door de video's met recepten op TikTok te plaatsen. Video's die veel succes hadden, niet alleen vanwege het verhaal achter elk van hen en de liefde van Lauren's moeder, maar ook omdat veel jongeren in dezelfde situatie zijn als de jonge studente. "Nu is jouw moeder ook een beetje onze moeder", zeiden ze onder de video's, verwijzend naar het feit dat ze nu ook kunnen koken terwijl ze alle geheimen van "mama" leren.

TikTok / lo.hollis

TikTok / lo.hollis

Elk recept heeft zijn eigen geheim, dat alleen een moeder kan bewaren, maar het belangrijkste is ongetwijfeld de liefde die een moeder uitstraalt in alles wat ze voor haar kinderen doet.

Advertisement