Moeder spreidt het eten uit op aluminiumfolie om de afwas niet te doen: "De kinderen hebben alles opgegeten!"

Janine image
door Janine

29 Oktober 2022

Moeder spreidt het eten uit op aluminiumfolie om de afwas niet te doen: "De kinderen hebben alles opgegeten!"
Advertisement

Een van de meest vermoeiende en zenuwslopende huishoudelijke taken om te doen, is ongetwijfeld de afwas doen, vooral als je de vaatwasser niet kunt vullen of, erger nog, er geen hebt. Helaas is het ook de enige manier waarop je elke dag van hetzelfde servies kunt eten, zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot wegwerpbestek en borden. Alles wordt nog vermoeiender na een lange dag werken, het bereiden van het avondeten en de kinderen om voor te zorgen. Daarom heeft de moeder, hoofdpersoon van dit verhaal een heel goed plan bedacht om te voorkomen dat ze alle borden moet afwassen en tegelijkertijd haar kinderen en haar man tevreden moet maken.

via Facebook / Rebecca Cubberly

Advertisement
Facebook / Rebecca Cubberly

Facebook / Rebecca Cubberly

Rebecca Cubberly, een 28-jarige moeder uit Telford, Shropshire, heeft een plan bedacht om de afwas na het eten niet handmatig te doen. Omdat ze erg moe was, besloot ze op een avond een bijzonder etentje te organiseren: in plaats van het eten op de gebruikelijke borden te serveren, bedekte ze de tafel met een laag aluminiumfolie en plaatste de verschillende gerechten er direct op. Uit de foto die ze zelf op een Facebook-groep plaatste, kun je gemakkelijk raden dat het gezin die avond Mexicaans eten heeft gegeten. Deze methode was perfect, niet alleen omdat het Rebecca ervan weerhield om na het eten in de keuken te blijven worstelen, maar ook om de kinderen gelukkig te maken en zelfs haar man, die enthousiast was om zichzelf direct vanaf de tafel te bedienen.

"Ik ben meestal ongeveer een half uur bezig met opruimen na zo'n maaltijd", zegt Rebecca, "en dat is veel, vooral nadat ik na een lange dag al veel tijd aan koken heb besteed". Wie zou het niet eens zijn met deze moeder?

Advertisement

De thema-avond met eten op aluminiumfolie werkte zo goed dat Rebecca verzekerde dat ze het nog een keer zou doen, misschien om de avond te wijden aan iets anders, misschien met pizza of een andere heerlijke maaltijd. Op deze manier weet Rebecca wat tijd vrij te maken waarin ze niet hoeft te worstelen en waarin ze zich misschien met meer rust aan de kinderen kan wijden: "Ik heb die extra tijd die ik normaal aan het afwassen besteed die ik met de kinderen kan doorbrengen". Bovendien betekent niet afwassen en het niet aanzetten van een vaatwasser ook een besparing op de elektriciteitsrekening, een aspect dat niet volledig mag worden onderschat.

Aan degenen die haar bekritiseerden omdat ze elektriciteit bespaart, maar wel wat meer vervuilt, antwoordt Rebecca dat ze het gebruikte aluminiumfolie recyclet. Bovendien zegt de moeder van deze methode dat succes gegarandeerd is: haar kinderen aten alles op, tot de laatste hap! "Ze vonden het geweldig", voegde Rebecca eraan toe. "Je kunt je kinderen mee uit eten nemen, naar een restaurant en het zou je £50 kosten, terwijl dit mij slechts £5 kostte. We hadden net zoveel plezier als wanneer we uit eten zouden zijn gegaan!" besloot Rebecca.

Zou jij zo met je gezin, je kinderen of met je kleinkinderen willen eten?

Advertisement