Zijn 9-jarige zoon eet bijna niets en hij is het beu om aparte maaltijden te bereiden, dus leert hij hem koken: bekritiseerd

Janine image
door Janine

17 Oktober 2022

Zijn 9-jarige zoon eet bijna niets en hij is het beu om aparte maaltijden te bereiden, dus leert hij hem koken: bekritiseerd
Advertisement

Bij jonge kinderen kunnen eetstoornissen ontstaan ​​vanaf de eerste levensjaren. Denk aan degenen die besluiten om bijvoorbeeld geen groen voedsel te eten, of helemaal geen groenten. Dit zijn zaken die door de ouders van het kind kunnen en moeten worden aangepakt met de juiste medische ondersteuning. Een man luchtte zijn hart op het Reddit-forum om een ​​mening van gebruikers te krijgen over de eetstoornis van zijn 9-jarige zoon: de jongen eet alleen voedsel waar hij niet op hoeft te kauwen. Een situatie die te lang heeft geduurd en die deze vader tot actie heeft gedwongen, waarop hij kritiek heeft gekregen van zijn vrouw en sommige gebruikers.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Mijn 9-jarige zoon is behoorlijk kieskeurig", begon de man op Reddit uit te leggen. "Hij eet bijna niets. Dit begon allemaal toen hij een jaar of vijf was. Hij kwam thuis van de kleuterschool zonder zijn middageten te hebben aangeraakt, behalve yoghurt en appelmoes. We namen hem mee naar de kinderarts, die zei dat we een diëtist moesten raadplegen. Terwijl we wachtten tot onze verzekering werd goedgekeurd, probeerden we verschillende dingen om onze zoon aan het eten te krijgen”, vervolgde de vader. Op een dag realiseerden de ouders van het kind zich dat het kind accepteerde om alleen voedsel te eten dat hij niet hoefde te kauwen, zoals aardappelpuree of soep.

De ouders gingen mee in deze voorkeur van hun zoon en begonnen alleen "vloeibaar" voedsel voor hem klaar te maken. De jongen, die de leeftijd van 9 jaar heeft bereikt, lijkt zijn dieet echter niet te willen veranderen, zoals artsen en ouders hadden gehoopt. Dus besloot zijn vader, die het zat was om elke keer verschillende maaltijden te moeten bereiden, hem te leren koken.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

"Ik begon mijn zoon mee naar de keuken te nemen en hem te leren hoe hij een blender en ander kookgerei moest gebruiken. Nu maakt hij de meeste avonden zijn eigen eten terwijl ik het avondeten kook. Mijn vrouw daarentegen maakt het nog steeds voor hem apart. Ze vindt dat ik te ver ging door hem zijn eigen eten te laten koken. Ik begeleid hem en help hem met alles wat hij nodig heeft. Ik vind dat hij moet weten hoe hij zijn eigen eten moet koken, want het is onmogelijk dat de mensen om hem heen deze vreemdheid van hem voor altijd zullen omarmen", legde de vader uit. De moeder van de jongen lijkt echter niet erg blij met hoe de man zich gedraagt ​​tegenover de 9-jarige zoon: het kopen en bereiden van voedsel zou volgens haar iets moeten zijn dat een ouder altijd moet garanderen aan een kind dat nog zo jong is.

De man vroeg Reddit-gebruikers om een ​​externe mening over zijn gedrag en kreeg antwoorden die hem zeker aan het denken zullen zetten. De meeste gebruikers bekritiseerden hem niet omdat hij zijn zoon leert koken, maar omdat hij niet in staat was om zijn eetstoornis op de juiste manier te beheren. Waarschijnlijk moeten deze vader en moeder meer voor hun kind doen als ze deze situatie echt willen oplossen. Wat denk jij?

Advertisement