10-jarige jongen blijft alleen thuis met zijn moeder en helpt haar met bevallen: er was niemand die hen kon helpen

Janine image
door Janine

14 November 2021

10-jarige jongen blijft alleen thuis met zijn moeder en helpt haar met bevallen: er was niemand die hen kon helpen
Advertisement

Een held wordt niet per se bepaald door zijn superkracht en het vermogen om de misdaad en de slechteriken te bestrijden, maar hij wordt bepaald door de kleine, grote gebaren die hij in het dagelijks leven weet te maken om mensen in moeilijkheden te helpen. En bovenal hebben helden geen leeftijd. Ashly Moreau, een zeer trotse moeder van haar tienjarige zoon, die kalm wist te blijven en zijn broertje ter wereld kon brengen terwijl zijn moeder aan het bevallen was, weet dit heel goed...

via Today

De dappere 10-jarige jongen heet Jayden Fontenot, hij woont met zijn gezin in Sulphur in Louisiana, en hij was de enige die zijn moeder hielp bij de geboorte van zijn kleine broertje terwijl ze weeën had en op het punt stond het nieuwe gezinslid in huize Fontenot op de wereld te zetten. Het begon allemaal toen Ashley in haar 34e week van de zwangerschap was, en terwijl ze in de badkamer was, merkte ze dat er iets mis was - de vliezen waren een maand te vroeg gebroken!

Op dat moeilijke moment was haar partner er niet die voor zijn werk weg was en Jaydens zusje kon niet helpen omdat ze nog maar 11 maanden oud was; op dat moment rende de 10-jarige jongen het huis uit en liep naar zijn grootmoeder, maar ze kon zich niet bewegen vanwege een recente operatie; op dat moment realiseerde Jayden zich dat hij zijn moeder had moeten helpen bij de bevalling...

Advertisement

Gelukkig slaagde het dappere jongetje er in de tussentijd in om 911 te bellen om zo snel mogelijk een ambulance te laten komen, terwijl hij zich over zijn moeder moest ontfermen die letterlijk op het punt stond thuis te bevallen. Ashley vertelde in haar eigen woorden over de angst van dat moment en de moed die haar zoon toonde: "Toen hij in de badkamer kwam, haalde hij diep adem en zei: 'Ok, mam, vertel me gewoon wat ik moet doen.' Hij zag er niet bang uit, hij leek kalm en dapper en ik zei: 'Ok, ik zal je vertellen wat je moet doen, we moeten je broer zo snel mogelijk op de wereld zien te krijgen, want op dit moment kan hij niet goed ademen..."

Jayden slaagde erin zijn broertje eruit te krijgen door hem voorzichtig bij de beentjes te pakken, omdat de baby in stuitligging lag, maar hij ademde niet goed, dus kreeg hij een geniaal idee: hij maakte het neusje van de baby grondig schoon, rende de keuken in om de neuszuiger van zijn zusje te halen en hij plaatste het voorzichtig op het gezicht van zijn pasgeboren broertje om hem te laten ademen. En het werkte!

Toen er eindelijk hulp kwam, werden zowel de moeder als de baby met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn nu veilig en wel; de artsen waren heel duidelijk tegen Ashly: als Jayden er op dat moment niet was geweest om haar te helpen, wie weet wat er met haar en haar baby zou zijn gebeurd!

Lieve Jayden, je bent een held!

Advertisement