"Geen hypocriete familieleden op mijn begrafenis": vrouw schrijft de gastenlijst op haar overlijdensbericht

Janine image
door Janine

19 November 2021

"Geen hypocriete familieleden op mijn begrafenis": vrouw schrijft de gastenlijst op haar overlijdensbericht
Advertisement

De dood is helaas een onvermijdelijke gebeurtenis in het leven van ieder van ons en waar we vroeg of laat mee te maken zullen krijgen. Er zijn mensen die voorzieniger zijn dan anderen en toegewijd zijn aan het schrijven van een gedetailleerd testament, en er zijn mensen die er niets om geven, misschien denkend dat dat moment nooit zal komen. Een Spaanse vrouw van wie we de identiteit en leeftijd op het moment van haar overlijden niet kennen, wilde een heel bijzonder aspect van haar begrafenis tot in de kleinste details organiseren, alvorens te overlijden: het vaststellen van de gasten op haar begrafenis. De vrouw wilde namelijk aangeven dat ze niet de aanwezigheid wil van familieleden die tijdens haar leven altijd afwezig zijn geweest. Voor haar zou het hypocriet van hen zijn geweest om op haar begrafenis te verschijnen: "Aan al diegenen die nooit om mij hebben gegeven toen ik nog leefde: blijf bij mij vandaan, net als voorheen!".

via News18

Wie wil er valse en hypocriete mensen op zijn verjaardag of bij een belangrijke gebeurtenis? Waarschijnlijk niemand, en dat is de reden waarom, zelfs bij een plechtige en belangrijke gebeurtenis zoals een begrafenis, de “hoofdpersoon” niet wil dat dit soort mensen om haar treuren. Het zouden zeker valse tranen zijn. De vrouw die over zichzelf deed praten ondanks dat ze overleden was, heette Doña Må Paz Fuentes Fernández; de vrouw plaatste in haar overlijdensbericht een lijst van de mensen die waren uitgenodigd voor haar begrafenis:

"Omdat mijn familie al heel lang geen deel uitmaakt van mijn leven, verklaar ik in mijn laatste wensen en testament dat alleen onderstaande mensen mijn begrafenis, in de kerk of op de begraafplaats, mogen bijwonen."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het overlijdensbericht ging viraal en veel gebruikers spraken hun respect uit voor de overleden vrouw en haar moed. "Als ze haar tijdens hun leven alleen hebben gelaten, kunnen ze nu ook met hun hypocrisie op hun plek blijven, ver weg van de begrafenis. Een geweldige les van deze vrouw die ze op hun plaats heeft gezet!”, is een van de opmerkingen die je op Twitter kunt lezen. Een andere gebruiker schreef:" Al mijn respect en bewondering voor Mevr. Maria Paz, rust in vrede".

Wat vind je van dit bijzondere gedrag? We hopen dat er weinig hypocriete mensen in je leven zijn en dat je tijdens je leven kunt genieten van momenten van geluk met degenen die het dichtst bij je staan.

Advertisement