Hij wordt voor het leven verbannen uit een restaurant omdat hij te veel eet: "Ik hou van eten, wat kan ik eraan doen?"

Janine image
door Janine

25 November 2021

Hij wordt voor het leven verbannen uit een restaurant omdat hij te veel eet: "Ik hou van eten, wat kan ik eraan doen?"
Advertisement

Ben je ooit gaan eten bij een all you can eat van een Chinees of Japans restaurant? Inmiddels wordt Aziatisch eten steeds populairder onder de nieuwe en oude generatie, met honderdduizenden liefhebbers en bewonderaars van over de hele wereld. Meestal kun je, als je kiest voor de optie all you can eat, echt alles eten voor een vast bedrag; de meeste klanten lukt het niet en stoppen al snel om indigestie te voorkomen, terwijl anderen erin slagen om echt van alles uit te proberen…

via BBC News

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Dit is het geval van de heer Kang, een man die op de voorgrond trad in het virale nieuws van het web toen zijn absurde verhaal het onderwerp was van veel discussie in zijn geboorteland China. Volgens wat werd verteld door dezelfde man en door het nieuws van de Aziatische natie, werd Kang op een volledig officiële manier verbannen uit een all you can eat restaurant in de stad Changsha; de reden? Het lijkt er op dat hij te veel at, steeds minder voor de andere klanten overliet en, paradoxaal genoeg, economische schade toebracht aan de Chinese restauranteigenaar.

Zoals de eigenaar van het Handadi Seafood BBQ Buffet zelf zei, at de heer Kang 1,5 kg varkenspoten bij zijn eerste bezoek aan de locatie, en vervolgens 3,5 kg tot 4 kg garnalen de tweede keer. Maar de klant met een nogal "ontwikkelde" spijsvertering wil hier niets van horen en zei dat de keuze van het restaurant om hem te verbannen discriminerend was.

Advertisement
Jon Aslund/Flickr - Not The Actual Photo

Jon Aslund/Flickr - Not The Actual Photo

Kang zei: "Ik kan veel eten, is het mijn schuld dat ik zo ben?" Maar de eigenaar van het restaurant liet zich zeker niet misleiden door deze nogal egoïstische grap: "Elke keer als hij hier komt, verlies ik een paar honderd yuan. Als hij varkenspoten eet, consumeert hij het hele dienblad. En voor de garnalen gebruiken mensen meestal een tang om ze op te pakken, maar hij gebruikt een bakje om ze allemaal te nemen en laat weinig of niets over aan de anderen."

Wat vind je van dit absurde en ongelooflijke verhaal? Had de Chinese restauranteigenaar naar jouw mening het recht om de klant te verbannen, of heeft meneer Kang gelijk om zich gediscrimineerd te voelen?

Advertisement