Hij vindt $10.000 in een handtas en geeft het meteen terug: de eigenaar geeft hem $100 als beloning

Janine image
door Janine

28 November 2021

Hij vindt $10.000 in een handtas en geeft het meteen terug: de eigenaar geeft hem $100 als beloning
Advertisement

De verleiding om een ​​grote som geld in onze zak te steken als we de kans hebben, verenigt ons allemaal; nutteloos om er omheen te draaien, niemand zou een tas of een portemonnee vol munten en bankbiljetten weerstaan. De meeste mensen zouden dat geld nemen en het allemaal angstvallig voor zichzelf houden, terwijl anderen een geweten zouden ontwikkelen en zouden doen wat waarschijnlijk het juiste is: al dat geld teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

via CNN

Rhami Zeini/Facebook

Rhami Zeini/Facebook

Een zeer rechtvaardige en burgerlijke actie van Rhami Zeini, een jongen die in Santa Barbara in Californië woont en die op weg naar huis van school een handtas vol bankbiljetten op de grond vond; wie zou al dat geld hebben verloren? De zestienjarige jongen liet zich echter niet ontmoedigen en besloot de tas te openen om te kijken of er informatie was over de rechtmatige eigenaar, om deze aan hem terug te kunnen geven. Toen Rhami de tas opendeed, kon hij zijn ogen niet geloven: er zat 10.000 dollar in!

In paniek wist hij niet wat hij moest doen: zou hij al dat geld voor zichzelf houden of zou hij naar de lokale politie gaan om te proberen de eigenaar van de verloren portemonnee te identificeren? Uiteindelijk deed deze gewetensvolle Californische man het juiste en ging naar de politie om het terug te geven...

Advertisement
Marco Verch/Flickr - Not The Actual Photo

Marco Verch/Flickr - Not The Actual Photo

Dit is wat Rhami Zeini zei nadat hij naar de politie van Santa Barbara was gegaan: "Uiteindelijk dacht ik dat dit het juiste was om te doen, ik zou die tas vol geld nooit kunnen houden, ik moest absoluut begrijpen van wie het was, want als de rollen waren omgedraaid en ik iets zou verliezen met een grote som geld erin, weet ik dat ik het zeker terug zou willen. Ik weet zeker dat als we allemaal het juiste zouden doen, de wereld een betere plek zou zijn!"

Zeer wijze woorden voor een jongen van slechts zestien jaar, die toen hij met hulp van de lokale politie de rechtmatige eigenaar had geïdentificeerd, ook een onverwachte beloning kreeg voor zijn genereuze en gewetensvolle gebaar: $100 als beloning.

Zie je dat het juiste doen altijd loont?

Advertisement