Hij geeft de autistische klasgenoot zijn favoriete speeltje: de reactie van de jongen is ontroerend (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

11 December 2021

Hij geeft de autistische klasgenoot zijn favoriete speeltje: de reactie van de jongen is ontroerend (+ VIDEO)
Advertisement

Vaak kunnen de eenvoudigere mensen hun hart veel gemakkelijker uiten dan de meer rationele mensen. Een zeer belangrijke les die we maar al te vaak vergeten. Gelukkig weten veel tieners hoe ze de vooroordelen die volwassenen creëren kunnen overwinnen. En dus besloot een jongen een paar dagen voor Kerstmis zijn gehandicapte vriend te verrassen met een onverwacht cadeau. De vreugde was onbedwingbaar en de reactie van de jongen heeft het web ontroerd…

via Air TV

Advertisement

Matthew is een Amerikaanse tiener die lijdt aan een zeldzame aandoening, het syndroom van William, die verschillende ontwikkelingsachterstanden en gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Een van de meest voorkomende kenmerken van deze zeldzame aandoening zijn talrijke problemen die verband houden met het hart en vertragingen in de hersenontwikkeling. Met andere woorden, dit zijn kinderen die zelfs op volwassen leeftijd het gedrag uit hun kindertijd behouden. Tegelijkertijd is hun visie op de wereld echter altijd vrolijk en kleurrijk.

Veel aanhankelijker dan hun klasgenoten, meer gekenmerkt door rationaliteit en de onderdrukking van emoties op volwassen leeftijd, weten ze hoe ze geluk en liefde kunnen uiten met een volheid van de ziel die de mensen om hen heen emotioneel kan overweldigen. Bovendien zijn ze, juist vanwege deze prachtige levensvreugde, zo extravert dat ze graag praten met mensen die ze niet kennen, waardoor ze de sympathie veroveren van zelfs de meest bevooroordeelde mensen.

Kortom, zoals Matthews oma op sociale media vertelt: "Misschien mist deze jongen zo'n 27 genen door zijn aandoening, maar hij heeft er ook één meer: het gen van de blijdschap!”

Advertisement

Matthew en Jake werden al na een paar dagen goede vrienden en vlak voor Kerstmis kwam Jake op het briljante idee om zijn vriend te verrassen met een kerstcadeau. Jake kende Matthews buitensporige passie voor vrachtwagens en betonmixers. Dus, om geld te besparen tijdens de winter, besloot hij een schaalmodel van een betonmixer te kopen voor zijn vriend.

Eindelijk kwam die langverwachte dag. Jake kon niet wachten om zijn geschenk aan Matthew te overhandigen, dus vroeg hij een vriend om de scène te filmen, zodat hij de grote gebeurtenis kon vastleggen.

In de video is duidelijk te zien dat Matthew begon te trillen van nieuwsgierigheid nog voordat hij wist wat zijn geschenk was. Matthew nam de ingepakte doos in zijn handen en schreeuwde: "Oh mijn god! Wat zit daar in? Ik kan niet wachten!" Toen hij het papier eraf scheurde, onthulde zijn uitdrukking zijn enthousiasme.

Toen hij uiteindelijk de doos met een miniatuurvrachtwagen zag, was hij overweldigd door vreugde en gaf hij zijn vriend een warme knuffel. “Ik vind het geweldig,” riep Matthew uit. Op de beelden is ook duidelijk het geluk van Jake te zien, enthousiast om te zien dat zijn cadeau zo gewaardeerd werd.

Jake's video bereikte bijna 1 miljoen views op sociale media, een duidelijk voorbeeld van hoe oprechte genegenheid en geuite emoties deel uitmaken van een werkelijk universele taal!

Advertisement