Een klein meisje nadert de snelweg in haar eentje: een man redt haar en kalmeert haar met wat gospelmuziek

Janine image
door Janine

01 April 2022

Een klein meisje nadert de snelweg in haar eentje: een man redt haar en kalmeert haar met wat gospelmuziek
Advertisement

Heb je weleens een beschermengel ontmoet? Die onbekende persoon die, door puur toeval, het lot op je weg brengt en die je zou kunnen helpen op een moeilijk moment in je leven? Als dit je is overkomen, heb je geluk. Het is niet gemakkelijk om er een te ontmoeten.

Mensen die je voor het eerst ziet en een hand uitsteken zonder er iets voor terug te vragen, zijn een echte zeldzaamheid. Net als de man over wie we je gaan vertellen.

via NBC News

Advertisement

Man saves baby crawling on the side of the road. “I just stopped and, when I got out, there was a baby … almost in the...

Pubblicato da WPMT FOX43 su Martedì 17 giugno 2014

Dit is Bryant Collins, een monteur uit Georgia die op een doodgewone dag even in een beschermengel veranderde. Bryant zat in zijn auto op Highway 72 toen hij iets ongewoons langs de weg zag bewegen.

Als je aan een verdwaald huisdier denkt, heb je het mis. De monteur zag een meisje van een paar jaar helemaal alleen naar de weg lopen. En dan hebben we het niet over een landweggetje, maar over een rijksweg.

Toen Bryant zich realiseerde dat het inderdaad een kind was, remde hij af en stopte hij, eerst controlerend om geen problemen te veroorzaken voor andere automobilisten.

"Aanvankelijk dacht ik niet aan een klein meisje. - zei Bryant - Het leek absurd dat ze op die leeftijd daar helemaal alleen kon zijn, in de middle of nowhere. Toen realiseerde ik me dat het echt zo was en besloot ik te stoppen. Gelukkig kwamen er geen andere auto's aan, ondanks dat dit een van de drukste wegen in de omgeving was, en kon ik zonder al te veel problemen stoppen. Ik stapte uit de auto en controleerde eerst of ze in orde was en dat er niets met haar was gebeurd. Toen ben ik de politie gaan bellen. - vervolgde de monteur - in de tussentijd heb ik op alle mogelijke manieren geprobeerd het kleine meisje gerust te stellen. Ze was erg onrustig en huilde, dus pakte ik de telefoon en zette wat gospelmuziek op... even later kalmeerde ze."

Advertisement

Bryant en het kind kregen gezelschap van de politie, die binnen twee uur ook de ouders van het kind wist op te sporen. Ze was kort daarvoor van huis vertrokken, in een moment van afleiding en had zich onbewust op de snelweg gewaagd.

Het gebaar van de monteur was niet alleen belangrijk voor het kind, maar ook voor hemzelf. Zijn verleden was niet makkelijk geweest en iets voor iemand doen had hem het gevoel gegeven dat hij nuttig was. "Ik voelde me goed. Ik deed iets goeds voor een persoon in nood en dat gevoel van welzijn is niet te beschrijven." - bekende Bryant.

We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe belangrijk het voor hem was om een dag als een "held" te leven. We bedanken hem voor zijn gebaar en herinneren ons eraan dat het deze kleine acties zijn die ons hoop en vertrouwen geven op een betere wereld.

Advertisement