Ze vindt een achtergelaten baby in een doos en geeft haar borstvoeding om haar te redden

Janine image
door Janine

08 December 2021

Ze vindt een achtergelaten baby in een doos en geeft haar borstvoeding om haar te redden
Advertisement

Tegenwoordig is het achterlaten van baby's op straat gelukkig een zeer zeldzame gebeurtenis. Binnen de kraamafdelingen is er een zeer strikte ethische code voor de keuze van moeders. Degenen die geen pasgeboren baby kunnen of willen, kunnen deze in volledige geheimhouding op deze afdeling achterlaten. In sommige landen over de wereld is het achterlaten van baby's echter nog steeds een trieste realiteit. in dit geval werd een kind gered dankzij de tussenkomst van een andere moeder die - haar kind even alleen latend - de pas gevonden baby aan de borst voedde. Een verhaal dat lijkt te zijn verteld uit een verre tijd en dat in plaats daarvan is gedocumenteerd in China.

via Daily Mail UK

Advertisement
UNICEF Ukraine/Flickr - Not The Actual Photo

UNICEF Ukraine/Flickr - Not The Actual Photo

Een vrouw uit het dorp Beiwei, gelegen in de stad Xianyang in het noordwesten van China, zag een grote kartonnen doos buiten haar kantoor, een vastgoedbedrijf in het centrum van het dorp, naast ander afval. Eerst schonk ze er niet veel aandacht aan. In de lunchpauze liep ze weer langs dezelfde doos en hoorde... een baby huilen! Ze liep snel naar haar toe en realiseerde zich dat het geen afval was, maar een wezentje dat huilde omdat het honger had. Het gehuil dat uit de doos kwam en de schreeuw van de vrouw trokken andere voorbijgangers aan.

In de doos zat een pasgeboren baby, in lakens gewikkeld; melk en een kleine hoeveelheid geld, ongeveer 100 yuan ($14). Een groep mensen verzamelde zich en nam de baby mee naar de zon om op te warmen. Toen begonnen ze te zoeken naar water om aan het huilende, duidelijk hongerige meisje te geven.

Aangetrokken door zoveel consternatie, zag een jonge moeder de schreeuwende baby en reageerde kordaat: ze pakte haar voorzichtig op en gaf haar haar borst om haar te voeden en te kalmeren. Dit is wat de politie zag bij aankomst. Een vrouw die borstvoeding gaf, omringd door een groep mensen die haar toejuichten en haar geld achterlieten.

Advertisement
Chrissie Sternshnuppe/Flickr - Not The Actual Photo

Chrissie Sternshnuppe/Flickr - Not The Actual Photo

Helaas constateerden de Chinese maatschappelijk werkers die later tussenbeide kwamen ernstige gezondheidsproblemen bij de baby. De genegenheid van deze geïmproviseerde moeder op straat kwam misschien te laat, en dus werd de kleine overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis om te worden verzorgd, behandeld en gecontroleerd; het verhaal werd gevolgd door Chinese sociale netwerken die veel gebruikers, evenals ons, ontroerde.

Een verhaal uit andere tijden, bestaande uit ellende, onwetendheid, maar ook van solidariteit en menselijkheid die het hart verwarmt.

Advertisement