Hij bestelt kippenvleugels maar krijgt $1300 in een papieren bakje: hij geeft het terug

Janine image
door Janine

11 December 2021

Hij bestelt kippenvleugels maar krijgt $1300 in een papieren bakje: hij geeft het terug
Advertisement

Niet iedereen vindt toevallig veel geld in een papieren bakje van kippenvleugels of in de pizzadoos; wat voor ons ogenschijnlijk absurde situaties uit een film of een roman lijken, kunnen ook in het echte leven gebeuren. Stel je voor dat je de doos van je pizza of het bakje met gefrituurd voedsel opent en daarin tientallen bankbiljetten vindt die in een elastiek zijn gewikkeld, met een totaal van 1300 Amerikaanse dollar: wat zou jij in zo'n situatie doen?

via ABC 7 News

Advertisement

Een nogal absurde situatie waarin Mike Vegas zich in 2015 bevond; de man die in Berkeley, in Californië, woont, herinnert zich nog levendig dat hij pizza en gebakken kippenvleugels bestelde bij de fastfoodketen Domino's Pizza, en toen de bezorger bij hem thuis kwam om het eten te bezorgen dat hij had besteld, vond hij een onverwachte verrassing: in het papieren bakje waarin de gefrituurde kippenvleugels hadden moeten zitten, zaten in plaats daarvan verschillende bankbiljetten met een totaal van 1300 dollar!

Mike kon zijn ogen niet geloven: was het een speling van het lot, of had iemand ze erin gedaan om ze te bewaren en vergeten dat hij ze daar had achtergelaten? Het antwoord liet niet lang op zich wachten: een paar minuten na de levering kwamen er honderden anonieme telefoontjes op Mike's mobiele telefoon; degene die hem zo aanhoudend belde was de man die de bezorging had gedaan, dezelfde die dat geld in dat bakje had gestopt om het naar de bank te brengen; maar met de tijd en met het bezorgwerk vergat hij dat hij het geld daar in had gedaan, en zo ontstond deze absurde situatie.

Wat zou Mike Vegas hebben gedaan met al dat geld? Hij kon het zeker niet zelf houden zonder ermee weg te komen...

Advertisement
Mike Vegas/Facebook

Mike Vegas/Facebook

Toen hij op Facebook schreef wat hij met al dat geld zou hebben gedaan, zeiden veel van zijn vrienden en kennissen dat hij het moest houden, anderen adviseerden hem het terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, en toen kwam het telefoontje van de eigenaar van al die bankbiljetten, en dus besloot Mike Vegas om het juiste te doen: die $1300 terugbrengen.

Toen Mike terugkeerde naar het restaurant waar hij de avond ervoor had besteld, was de eigenaar zo dankbaar voor zijn gebaar van grote eerlijkheid en vriendelijkheid dat hij uiteindelijk besloot hem op zijn eigen manier te belonen: "Voor dit gebaar bieden we je een heel jaar lang gratis pizza!"

Zie je dat ondanks alles, het juiste doen, de enige weg is?

Advertisement