Stewardess biedt aan om de baby borstvoeding te geven van een wanhopige passagier die geen melk meer had

Janine image
door Janine

10 December 2021

Stewardess biedt aan om de baby borstvoeding te geven van een wanhopige passagier die geen melk meer had
Advertisement

Toewijding aan je werk loont altijd, net als vriendelijkheid: Patrisha Organo is een stewardess die werkt voor een luchtvaartmaatschappij op de Filippijnen. Op een dag assisteerde ze passagiers op een wel heel bijzondere vlucht, waarbij ze niet alleen bewees tegen elke situatie opgewassen te zijn, maar ook een groot hart te hebben. Tijdens die vlucht hoorde Patrisha meteen het gehuil van een heel klein meisje - de dochter van een passagier begon te klagen omdat ze honger had. De moeder, wanhopig, had geen melk meer en het was toen dat Patrisha tussenbeide kwam zonder al te veel na te denken.

via CNN

Advertisement

Patrisha Organo was working on a flight when she heard a baby crying. The baby's mother told Patrisha she'd run out of...

Pubblicato da Relay Hero Jesus su Giovedì 18 novembre 2021

Die vlucht moest een vlucht worden zoals vele anderen, maar het bleek toch heel bijzonder te zijn: de jonge stewardess kreeg promotie, maar dit was niet het meest bijzondere. Zoals Patrisha zelf herinnert: "Alles verliep soepel totdat ik na het opstijgen een baby hoorde huilen, een kreet waardoor je alles wilde doen om te helpen. Ik benaderde de moeder en vroeg haar of alles goed ging". Het aanhoudende huilen van de baby veroorzaakte enige ergernis bij de andere passagiers, die hoopten in alle rust van de reis te kunnen genieten, maar tegelijkertijd leek de moeder wanhopig omdat ze geen flesvoeding meer had.

Patrisha herinnerde zich het moment dat ze besloot tussenbeide te komen: "Ik probeerde haar te vertellen haar hongerige baby te voeden en met tranen in haar ogen antwoordde ze dat ze geen flesvoeding meer had. De passagiers begonnen naar de baby te staren die huilde.” Op dat moment voelde Patrisha zich genoodzaakt om die arme moeder te helpen.

Omdat ze zelf moeder was van een meisje van 9 maanden, had ze nog steeds wat melk, zo veel zelfs dat ze aanbood de baby van de passagier borstvoeding te geven. Samen zochten de vrouwen hun toevlucht op een plek in het vliegtuig waar de baby ongestoord kon worden gevoed.

Advertisement

Patrisha Organo Sobrecargo de Philippine Airlines se hizo viral por amamantar al bebé de una pasajera. Ella relata que...

Pubblicato da Flight Center Instituto de Aviación su Venerdì 9 novembre 2018

"Ik zag de opluchting in de ogen van die moeder," zei Patrisha, "ik bleef de baby borstvoeding geven tot ze in slaap viel. Ik begeleidde haar terug naar haar stoel en, vlak voor ik wegliep, bedankte de moeder me oprecht". De foto van Patrisha die de baby in haar armen houdt, ging het internet rond en wekte de emotie van veel gebruikers. De vrouw heeft laten zien een groot hart te hebben en anderen te helpen, zowel als stewardess als als mens.

Advertisement