Hij ziet een persoon die flauwvalt achter het stuur en, ondanks dat hij zijn leven redt, zijn auto beschadigt

Janine image
door Janine

22 December 2021

Hij ziet een persoon die flauwvalt achter het stuur en, ondanks dat hij zijn leven redt, zijn auto beschadigt
Advertisement

In een ogenblik veranderde Henry Temmermans' gebruikelijke rit van werk naar huis van banaal naar een buitengewone gebeurtenis. Op de snelweg zag Henry een auto die niet onder controle leek te zijn.

Hij observeerde het gedrag van de chauffeur en begreep dat de vrouw onwel geworden was, misschien was ze flauwgevallen. Dus remde hij voor dit voertuig om mogelijke ongelukken te voorkomen en om de bewusteloze vrouw achter het stuur te kunnen redden. Nu wordt hij als een held beschouwd dankzij de video die is gefilmd door een andere chauffeur die de hele gebeurtenis heeft gevolgd.

via Omroep Gelderland/YouTube

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

Henry reed op de A28 in Nunspeet, toen hij een auto zag die buiten controle leek. Het voertuig raakte van de weg en stak een bloembed over voordat het weer de weg op ging. Bezorgd stopte Henry naast de auto en keek wat de bestuurder aan het doen was. ‘”Het beviel me helemaal niet wat ik zag”, zei Henry. "Het was duidelijk dat de vrouw achter het stuur niet meer bij bewustzijn was. Ik zag dat ze niet zou stoppen omdat ze flauwgevallen was."

Henry realiseerde zich dat de auto door zou rijden en besloot het ondenkbare te doen om de bestuurder te redden en een ongeluk met andere auto's te voorkomen. Hij versnelde, haalde de auto in en reed haar klem. Deze hele manoeuvre werd gefilmd door een andere bestuurder die een videocamera actief had. "Ik heb geen moment getwijfeld", voegde hij eraan toe. "Ik moest iets doen."

Advertisement
Alika113/Wikimedia - Not The Actual Photo

Alika113/Wikimedia - Not The Actual Photo

Henry bracht de auto tot stilstand door hard te remmen. Op deze manier was de schade aanzienlijk, maar het was mogelijk om het voertuig op de weg te blokkeren.

Toen de auto stopte, sprongen Henry en de bestuurder achter hem onmiddellijk uit hun voertuigen en haastten zich om de bewusteloze persoon achter het stuur te helpen. Ze riepen om hulp en probeerden de bewusteloze vrouw wakker te maken. Het duurde enkele minuten voordat ze herstelde en daarna werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Ze had vijf gebroken ribben door het ongeluk, maar het had veel erger kunnen zijn als Henry niet had ingegrepen!

Henry's auto kon niet worden verplaatst, dus de andere bestuurder reed hem naar huis. Een paar dagen later kreeg Henry een telefoontje van haar man en dochter om hem te bedanken dat hij de held was die ze nodig had tijdens zijn medische noodgeval. "Ze waren me erg dankbaar", zei hij.

Ook al heeft hij een leven gered, weert Henry zich af als mensen hem een ​​held noemen. "Ja, dat klopt, ik heb het op sociale media geschreven zien staan. Mensen zeggen dat ze trots op me zijn en noemen me een held. Maar zo zie ik mezelf niet", legde hij uit. "Je bent verplicht mensen in nood te helpen. Ik heb alleen gedaan wat ik moest doen."

Beste Henry, voor ons ben je een geweldige held!

 

Advertisement