Ze zetten elkaars kinderen op de wereld dankzij een verwisseling van een reageerbuis: een ongelooflijk verhaal

Janine image
door Janine

19 December 2021

Ze zetten elkaars kinderen op de wereld dankzij een verwisseling van een reageerbuis: een ongelooflijk verhaal
Advertisement

We hebben zoveel verhalen gehoord over baby's die in de wieg zijn verwisseld en die er op latere leeftijd achter komen dat ze een heel leven hebben geleefd met niet-biologische ouders, maar degene waar we je over gaan vertellen is echt absurd. Stel je voor dat je ouders bent, zoals de hoofdpersonen van dit verhaal, en je realiseert je dat je dochter niet de gelaatstrekken van de moeder en de vader heeft: wat zou jij doen?

via CBS News

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Dit is het verhaal van Daphna en Alexander Cardinale, een echtpaar dat, om kinderen te krijgen, zich moest wenden tot een medisch team dat hen een zwangerschap toestond ​​dankzij in-vitrofertilisatie. Een praktijk die tegenwoordig steeds meer wordt gebruikt door al die stellen die niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen raken. Alles leek goed te gaan, Daphna had een perfecte zwangerschap gehad, haar dochter werd zonder complicaties geboren, maar Alexander realiseerde zich na enige tijd dat er iets mis was: de dochter leek de gelaatstrekken niet gemeen te hebben, noch met hem, noch met haar moeder. Wat was er gebeurd, was er een medische fout geweest?

Na een DNA-test op het kleine meisje te hebben gedaan, ontdekten de Cardinales dat ze in werkelijkheid niet hun dochter was, het was hoogstwaarschijnlijk een verwisseling in de wieg of zelfs een nog grotere fout in het laboratorium dat verantwoordelijk was voor het veiligstellen van de embryo's voor de in-vitrofertilisatie: een verwisseling van reageerbuisjes!

Advertisement
StockSnap/Not The Actual Photo

StockSnap/Not The Actual Photo

Na wat onderzoek ontdekten de Cardinales dat de dochter die uit hun embryo's kwam in werkelijkheid in een ander gezin woonde, een slachtoffer van dezelfde medische fout: nu hebben de twee families gezamenlijk besloten om het California Center for Reproductive Health aan te klagen voor de verwisseling van de reageerbuisjes die deze zeer ernstige situatie hebben veroorzaakt, maar het lijkt erop dat zowel de Cardinales als de tweede familie niet van plan zijn hun respectievelijke niet-biologische kinderen "in de steek te laten": "Toen ik ontdekte dat ze niet van mij was, kreeg ik nog meer liefde voor haar. Misschien hield ik me gewoon aan haar vast. Ik was zo bang dat ik haar zou verliezen, wat uiteindelijk gebeurde. De andere familie was tenslotte net zo verliefd op onze biologische dochter als wij op dat van hen."

Nu proberen de twee families elkaar zo vaak mogelijk te zien om te proberen de onthechting met de meisjes waarvan ze tot voor kort dachte dat ze hun biologische dochters waren niet te verergeren, aangezien er in de loop van de tijd een band met hen was ontstaan ​​die veel verder ging dan de biologie. In het begin zal het moeilijk zijn, maar uiteindelijk zullen Daphna en Alexander dit ook redden en nieuwe, warme liefde geven aan hun gevonden dochter!

Wat een ongelooflijk verhaal!

Advertisement