Hij vindt zijn dochter terug na dertig jaar zoeken: ze was afgestaan ​​voor adoptie door zijn ex-vriendin

Janine image
door Janine

20 December 2021

Hij vindt zijn dochter terug na dertig jaar zoeken: ze was afgestaan ​​voor adoptie door zijn ex-vriendin
Advertisement

Soms confronteert het leven ons met angstaanjagende keuzes, keuzes die we nooit zouden willen maken maar die tegelijkertijd zo noodzakelijk lijken op dat moment. Een beslissing die zo belangrijk en tegelijkertijd zo pijnlijk was, werd ervaren door Jim Mcaskill, een man die in de Verenigde Staten woont en die, toen hij ontdekte dat zijn toenmalige vriendin op 15-jarige leeftijd plotseling zwanger was geworden, zich liet overtuigen om "zich te ontdoen van" de baby en het af te staan voor adoptie...

via City News/YouTube

Advertisement
Jim McKaskill/Facebook

Jim McKaskill/Facebook

Op het moment dat zijn toenmalige vriendin zwanger was, kon Jim nauwelijks iets doen; hoewel hij zich klaar voelde om vader te worden, wilde zijn vriendin de baby absoluut niet houden en daarom besloot ze het af te staan ​​voor adoptie, zonder de toestemming van Jim zelf, gedwongen om slechts 10 minuten afscheid te nemen van zijn dochter Devon die daarna werd toevertrouwd aan het Amerikaanse adoptiesysteem: "Een verpleegster nam me mee naar een kleine kamer, deed me een laboratoriumjas aan en gaf me Devon. Je had moeten zien hoe ze naar me keek met die kleine ogen van haar, ze leek iets te willen zeggen."

Dat was de laatste keer in dertig jaar dat Jim zijn wettige dochter zag, maar niet voordat hij een paar letters van haar armbandje had meegenomen, met de toezegging en belofte dat hij ze vroeg of laat aan haar zou teruggeven.

Advertisement
Jim Mcaskill/Facebook

Jim Mcaskill/Facebook

Jaren, decennia zijn verstreken, ondanks alles deed Jim niets anders dan aan haar denken, hij schreef haar brieven zonder ontvanger op elke verjaardag van Devon, elke kerst, in de hoop haar ooit weer te kunnen omhelzen. Om dit te doen, wendde Jim zich decennialang tot adoptiebureaus in de VS en zelfs Canada; en het was dankzij de waardevolle hulp van deze bureaus dat Jim op een dag het profiel van Nicole Stefanick op Facebook opende en een schokkende ontdekking deed: dat blonde meisje was de exacte kopie van zijn ex van het lyceum; zou zij zijn Devon kunnen zijn?

Uiteindelijk was er de langverwachte ontmoeting met Nicole waar Jim onthulde dat hij de vader was die al dertig jaar naar haar op zoek was; de omhelzing tussen de twee was lang en ontroerend en nu zijn ze herenigd zoals het hoort. Bedenk dat om alle liefde te eren die Jim haar in die decennia had geschonken, Nicole nu de armband met de letters van haar naam om haar pols draagt ​​om haar gevonden vader te vieren, dezelfde die Jim had gehouden en die hij had beloofd op een dag terug te geven aan zijn wettige dochter.

Jim McKaskill/Facebook

Jim McKaskill/Facebook

Een ongelooflijk en ontroerend verhaal, vind je ook niet?

Advertisement