Ze ontmoeten een dakloze man en vragen hem om de feestdagen bij hen thuis door te brengen

Janine image
door Janine

22 December 2021

Ze ontmoeten een dakloze man en vragen hem om de feestdagen bij hen thuis door te brengen
Advertisement

Kun je een belofte houden? Veel mensen zouden hier moeite mee hebben omdat het inherent lijkt te zijn aan het menselijk hart om niet te kunnen nalaten anderen privé dingen te vertellen over andere mensen die ons zijn toevertrouwd op basis van wederzijds vertrouwen. Kortom, een beetje ingewikkeld om ertoe in staat te zijn, maar er zijn situaties waarin het onmogelijk is om niet je belofte te houden tegenover mensen die het moeilijker hebben dan wij. Een beetje zoals gebeurde met twee Zweedse zussen die een dakloze man een tijdje in huis verwelkomden die ze hadden ontmoet tijdens een reis in Schotland.

via BBC News

Annis Lindkvist en haar zus Emma reisden in 2016 naar Schotland en ontmoetten in Edinburgh Jimmy Fraser, een 54-jarige man die op straat bedelde. De twee Zweedse zussen hadden de man aanvankelijk om de weg gevraagd, maar later begonnen ze een gesprek met hem en ontdekten dat hij 13 jaar zonder dak boven zijn hoofd had geleefd, dat hij in de steek was gelaten door zijn vrouw met een scheiding tot gevolg en dat zijn leven uit elkaar was gevallen.

De twee zussen besloten de man een belofte te doen, ze wisselden mobiele nummers uit en toen de feestdagen arriveerden, zorgden ze ervoor dat zijn paspoort werd vernieuwd en betaalden een ​​vliegticket naar Zweden voor hem. Ze hadden Jimmy maanden eerder beloofd dat ze de kerst samen zouden doorbrengen, en dat deden ze ook.

Advertisement

Jimmy Fraser vertelde over de prachtige ervaring en belofte van de twee zussen Lindkvist met deze woorden: “Het is raar, ik weet het. Ik bedelde in George Street en deze twee vrouwen kwamen naar me toe en het eerste wat ze zeiden was dat ik vroeg of laat met Kerstmis naar hen toe zou gaan. Mensen beloven je steeds dingen als je op straat bent, maar ze komen het nooit na en vrienden zeiden dat ik niet moest gaan omdat ik heel gemakkelijk voor de gek kon worden gehouden, maar ik dacht dat ik het moest proberen, want het was echt onherhaalbaar. Annis is een geweldig, aardig en genereus persoon en ik wou dat iedereen was zoals zij."

Van haar kant zei Annis, die als verpleegkundige in een verpleeghuis werkt en mensen met dementie helpt, dat ze zich nog nooit zo heeft gevoeld tegenover daklozen, en dat sinds Jimmy na zes dagen kerstvakantie in Edinburgh was teruggekeerd, ze elke dag contact met hem had; "Echte vriendschap houdt nooit op te bestaan, en onze relatie blijkbaar ook niet", zei Annis over haar vriendschap met Jimmy.

De dakloze man, die nu in een appartement in Edinburgh woont, zei: "Een dakloze zijn is koud, eenzaam en deprimerend en je krijgt vaak met misbruik van mensen te maken. Dit was een ongelooflijke daad van vriendelijkheid en ik vond het geweldig om vrienden te ontmoeten, de familie en collega's van Annis. Ik wou dat ik er nu was.”

Wat een ontroerend verhaal!

Advertisement