Deze taxichauffeur biedt gratis rit aan ouders die hun kinderen naar het ziekenhuis brengen - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze taxichauffeur biedt gratis rit…
Een voetballer geeft een nieuw thuis aan de oppas van zijn kinderen die eerder in een vervallen houten huis woonde

Deze taxichauffeur biedt gratis rit aan ouders die hun kinderen naar het ziekenhuis brengen

09 Januari 2022 • Door Janine
1.462
Advertisement

In een video die viraal ging, werd een Londense taxichauffeur beroemd door het aanbieden van een gratis rit aan mensen die naar het kinderziekenhuis gaan.

Een klein groot gebaar dat de mensen die het ontvangen sprakeloos maakt. In een wereld van mensen die constant kosten en baten berekenen, is het buitengewoon om iemand te vinden die empathisch weet te zijn. De man kon de moeilijke situatie begrijpen van degenen die hun kind naar het ziekenhuis moeten brengen, dus besloot hij een klein gebaar te maken om de dag minder grijs te maken.

Een verhaal dat verteld moet worden omdat het hoop geeft op een betere wereld.


De Londense taxichauffeur Lee McQueen leert iedereen dat het mogelijk is om onbaatzuchtig te zijn, zelfs met kleine, betekenisvolle gebaren.

In de video die viraal ging, is te zien hoe Lee passagiers afzet bij het Great Ormond Street Hospital in de wijk Bloomsbury in Londen. De taxichauffeur houdt zijn visitekaartje in de hand terwijl de passagiers uitstappen, en wanneer ze willen betalen, kondigt hij blij aan: "Vandaag is het gratis, vriend!”.

Als ze - verbaasd - vragen waarom, zegt hij dat hij weigert iemand te laten betalen die zijn kind naar het ziekenhuis brengt. In plaats daarvan moedigt hij hen aan om het geld te gebruiken voor een goed doel of om speelgoed voor hun kind te kopen. Dat is nog niet alles. Hij geeft ze zijn visitekaartje en nodigt ze uit om te bellen als ze in de toekomst ooit een rit naar het ziekenhuis nodig hebben.

Lee heeft zichzelf in de schoenen van zijn cliënten geplaatst en beseft dat een kind naar het ziekenhuis brengen een van de ergste momenten in het leven van een ouder is. Dus besloot hij dat hij iets zou doen om te helpen. Een fantastisch voorbeeld van altruïsme en empathie.

"Het is een eenvoudig gebaar", merkte een ouder op. “En toch, op zulke momenten van ontmoediging, zorgt het vinden van een onbekende persoon die je een handje helpt, ervoor dat je begint te hopen op de goedheid van mensen en de wereld."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt