Een vrouw slaagde erin een huis in Italië te kopen voor slechts 1 euro

Janine image
door Janine

25 December 2021

Een vrouw slaagde erin een huis in Italië te kopen voor slechts 1 euro
Advertisement

Hoe zou je reageren als we je zouden vertellen dat er een klein dorpje in Italië is waar huizen voor slechts één euro worden verkocht? Je leest het goed, een huis kopen voor 1 euro, dit is het eerste punt van de stimuleringscampagne van de Italiaanse regering om gebouwen en oude huizen die in provinciesteden of in het binnenland staan, opnieuw te bevolken en nieuwe glans te geven ​​en die terug moeten keren naar vroeger, toen er nog leven en bewoners waren...

via Metropoles

Advertisement

Een kans die Andreia Leda niet liet lopen, een Braziliaanse vrouw die besloot om voor slechts 1 euro een oud gebouw uit 1500 te kopen in het Toscaanse dorpje Vergemoli, in de provincie Lucca. Onmogelijk, zul je zeggen, en in plaats daarvan is het absoluut waar. In het stimuleringsprogramma dat door de Italiaanse regering wordt gepromoot, is het doel om verlaten eigendommen in dorpen in het binnenland nieuw leven in te blazen, die anders na verloop van tijd en door ontvolking aan zichzelf zouden worden overgelaten. Ondanks dat het een aantrekkelijk aanbod is, vooral voor internationale klanten, zijn de renovatiekosten van deze verlaten en oude huizen vrij hoog.

Adreia Leda zei dat het kopen van het huis voor slechts 1 euro een groot voordeel is, maar de omringende kosten zijn erg duur: "De eigendommen van 1 euro zijn praktisch oude stenen, we kopen ruïnes. Ik moet alles herbouwen en architecten en gecertificeerde bouwers inhuren, omdat het een historisch erfgoed is!"

Advertisement

Andreia Leda legde uit dat de kosten die ze moest maken om het 16e-eeuwse gebouw te restaureren, dat ze voor één euro kocht dankzij subsidies van de Italiaanse regering, talrijk waren; de Braziliaanse vrouw verklaarde dat ze al 10.000 euro heeft uitgegeven voor verblijf in het buitenland, voor consultancy, voor alle taxaties van onroerend goed, om de makelaar en het notariskantoor te betalen, en dan zal ze nog eens 10.000 euro moeten uitgeven voor de renovatie van de binnenkant van het huis, dat ongeveer 70 vierkante meter is.

De vrouw zei dat intussen 34 andere Braziliaanse burgers een huis hebben gekocht voor 1 euro in het Toscaanse dorp, en binnenkort een kleine buurt zullen creëren waar iedereen vlak bij elkaar zal wonen; Andreia zei dat ze over drie jaar eindelijk haar Italiaanse huis zal betreden, de tijd die zal worden gebruikt voor de renovatie en vervolgens voor de verhuur van de locatie voor het zomerseizoen.

De vrouw verklaarde: "Ik weet dat ik daar een veel rustiger leven ga leiden, dus ik bereid me al psychologisch voor. Als de tijd daar is, zie ik mezelf daar al met een kop koffie in de hand!"

En jij, zou jij een oud huis kopen voor slechts 1 euro, rekening houdend met alle kosten voor een eventuele renovatie?

Advertisement