De schoonmoeder verdedigt haar schoondochter als ze erachter komt dat haar zoon niet voor haar zorgt

Janine image
door Janine

25 December 2021

De schoonmoeder verdedigt haar schoondochter als ze erachter komt dat haar zoon niet voor haar zorgt
Advertisement

Wanneer je gaat trouwen, kom je onvermijdelijk in nauw contact met de families van je echtgenoot of echtgenote, maar dit hoeft niet te betekenen dat familieleden zich mogen bemoeien met privéaangelegenheden, tussen man en vrouw. Hoe vaak heb je de zin "Ik ben met jou getrouwd, niet met je familie!" niet gehoord (of heb je het zelf gezegd!)? Helaas zijn familieleden vaak betrokken bij zaken die hen niet aangaan, vooral schoonmoeders, die zeker geen goede reputatie hebben. De schoonmoeder in dit verhaal heeft echter niets te maken met het soort nieuwsgierige vrouw dat we vaak associëren met de moeder van onze partner. Ze vertelde zelf hoe ze opkwam voor haar schoondochter nadat ze had ontdekt hoe haar zoon zich met zijn vrouw gedroeg.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De schoonmoeder had al lang door dat haar schoondochter het leven als huisvrouw zat was en daarom besloot ze haar op haar verjaardag een speciaal cadeau te geven: ze bood aan om een weekend op haar 3 kleinkinderen te passen en gaf haar schoondochter en zoon een verblijf met spabehandeling. Een leuk cadeau dat de schoondochter graag in ontvangst nam. Maar er ging iets niet zoals gepland: de schoonmoeder bereidde zich voor op de komst van de kleinkinderen toen de schoondochter huilend aan de deur stond en zei dat ze niet zouden vertrekken. De vrouw vertelde haar schoonmoeder dat een vriend van haar man in de stad was en dat hij het weekend met hem wilde doorbrengen om de verloren tijd in te halen. Op dat moment begon de schoonmoeder de relatie van haar zoon te onderzoeken en stelde ze vragen aan de schoondochter, die haar uiteindelijk de levensstijl bekende die ze als huisvrouw leidt: ze gaat nooit uit met haar man, zelfs niet voor een romantische avond, ze zorgt voor al het huishoudelijk werk en natuurlijk voor haar 3 kleine kinderen, want "dat is tenslotte wat thuisblijfmoeders doen".

De schoonmoeder zei dat ze walgde van deze houding van haar zoon en bood haar hulp aan haar schoondochter aan: "Ik overtuigde haar om de kinderen bij mij achter te laten en een vriendin mee te nemen naar de spa, ik heb zelfs mijn spaargeld gebruikt om haar 500 euro te geven om iets leuks te kopen".

Advertisement
Unsplash / Not the actual photo

Unsplash / Not the actual photo

Wat de schoonmoeder woedend maakte, was vooral de redenering van haar zoon: de man had zijn vrouw in feite overgehaald haar baan op te zeggen en haar een leven als "perfecte huisvrouw" aan te bieden, aangezien "zijn moeder huisvrouw was en hij een gelukkige jeugd had gehad." Hoewel zij ook thuisblijfmoeder was, betekende dat niet dat haar man nooit in huis of met de kinderen had geholpen: "We hadden vastgesteld dat alles wat we voor 9.00 uur en na 17.00 uur moesten doen, de taak van allebei was, 50/50, zondag was mijn vrije dag en hij nam me twee keer per week mee uit eten”, herinnerde de schoonmoeder zich. Kortom, er is een groot verschil tussen de ervaring van de schoonmoeder en die van de schoondochter en daarom ging de vrouw naar het café waar haar zoon naartoe was gegaan om het hem duidelijk te maken.

De vrouw ging naar de kroeg en ging naast haar zoon en zijn vrienden zitten en vroeg hem: “Heb ik gefaald als moeder of was het de schuld van je vader? Omdat we allebei dachten dat je vrouw belangrijker was dan je stomme dronken vrienden.” De vrouw werd de kroeg uit gestuurd en mag er niet meer komen, en vraagt ​​zich nu af of het wel een goed idee was om op deze manier met haar zoon de confrontatie aan te gaan. Reddit-gebruikers waren het met haar eens, wat vind jij?

Advertisement