Arme oude vrouw steelt een sjaal en handschoenen van de markt: de verkoper vergeeft het haar - BekijkDezeVideo.nl
x
Arme oude vrouw steelt een sjaal en…
Hond troost een rouwende oude man terwijl hij wacht op de luchthaven (+ VIDEO) Hij blaft zo hard dat de eigenaren wakker worden en hen redt van een gaslek in huis

Arme oude vrouw steelt een sjaal en handschoenen van de markt: de verkoper vergeeft het haar

31 December 2021 • Door Janine
2.129
Advertisement

Een van de ernstigste problemen van de samenleving waarin we leven is die van sociale ongelijkheid, met sommige categorieën burgers die steeds rijker worden en andere die in plaats daarvan steeds armer worden, en bijgevolg steeds wanhopiger. Om deze reden zijn verhalen met grote financiële moeilijkheden helaas niet zeldzaam, met mensen, en zelfs moeders of vaders van gezinnen die bereid zijn te stelen om wat eten mee naar huis te nemen of simpelweg minimaal comfort te hebben dat ze zich niet meer kunnen veroorloven. Het verhaal dat we je gaan vertellen gaat hierover.

Dit alles gebeurde in de stad Piacenza, in de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië, toen een straatverkoper die op een markt op het centrale plein stond met zijn kraam met voordelige kleding en accessoires, opmerkte dat een sjaal en een paar handschoenen plotseling verdwenen waren: wie had ze kunnen stelen? De handelaar nam onmiddellijk contact op met de lokale politie, die het nodige onderzoek deed.

Uiteindelijk bleek dat de sjaal en de handschoenen die van het kraampje van de marktkoopman waren verdwenen, waren gestolen door een oudere vrouw die in moeilijkheden verkeerde; waarschijnlijk heeft ze die sjaal en die handschoenen gestolen omdat ze het heel koud had (de diefstal vond plaats op de avond van 22 december) en ze het zich niet kon veroorloven deze kleren van haar eigen geld te kopen.

 

Toen de politie de oudere vrouw opspoorde en de koopman besefte dat ze die sjaal en handschoenen had gestolen omdat ze arm en wanhopig was, besloot hij haar niet aan te geven en haar de diefstal te vergeven; een daad van buitengewone vriendelijkheid die bijzonder werd gewaardeerd door de vrouw en door de lokale politie van Piacenza: "De professionaliteit van de agenten kan nooit worden gescheiden van een onderdeel van de mensheid dat, zoals blijkt uit de episode die vanmorgen plaatsvond op de markt, van fundamenteel belang is bij het evalueren van alle situaties, ook dankzij de onvervangbare medewerking van de burgers", zegt Mirko Mussi, commandant van de lokale politie.

Wat vind je van de buitengewone vriendelijkheid van deze handelaar jegens de vrouw in nood? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt