Ze slaagt erin om meer dan $40.000 per jaar te sparen en een huis te kopen voor haar familie

Janine image
door Janine

29 December 2021

Ze slaagt erin om meer dan $40.000 per jaar te sparen en een huis te kopen voor haar familie
Advertisement

Geld besparen is iets dat ieder van ons elke dag probeert te doen, in een poging om onze eigen economische onafhankelijkheid te creëren, maar het is een uitdaging die in veel gevallen niet lukt. Er zijn zelfs mensen die moeite hebben om het einde van de maand te halen, dus sparen zou bijna onmogelijk zijn. Vele anderen realiseren zich echter misschien niet hoeveel overbodige dingen ze in de loop van het jaar kopen. Lara Joanna Jarvis, een moeder die graag wat geld wil sparen voor haar en haar gezin, heeft wat advies voor iedereen, aangezien ze in slechts één jaar maar liefst $42.430 opzij heeft weten te leggen. Hoe deed ze dat? Laten we het meteen ontdekken!

via Youtube / Lara Joanna Jarvis

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Als je denkt dat er achter deze grote besparing een geheime techniek zit die we je nu zullen onthullen, dan heb je het mis. De waarheid is dat Lara zich aan een paar simpele regels hield die allemaal één ding gemeen hadden: een heel jaar lang geen onnodige producten kopen. Kun je een jaar lang leven met de essentiële dingen? Lara heeft niet alleen laten zien dat ze het kan, maar dat ze in een jaar genoeg geld heeft verzameld om haar eerste huis te kunnen kopen, voor haar en haar gezin. De jonge moeder wilde nog wat trucjes geven om te besparen.

Als je wilt sparen, begin dan bijvoorbeeld met het toepassen van de "30-dagen-regel": wacht 30 dagen voordat je iets koopt. Een regel om impulsieve aankopen te vermijden, of in ieder geval te beperken. "Als je iets wilt," zegt Lara, "zet het dan op je verlanglijstje, en als je het na 30 dagen nog steeds wilt, mag je het kopen. Beperk je impulsieve uitgaven!" Een regel die zich uiteraard beperkt tot niet-essentiële producten en dus niet van toepassing is op voeding.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Een ander advies van Lara is om maaltijden tijdens de week te plannen, een manier om te voorkomen dat je teveel of onnodig in de supermarkt uitgeeft, waar er veel input is en onze wil onvermijdelijk breekt als we worden geconfronteerd met koekjes, chocolade, drankjes enzovoorts, die niet op het boodschappenlijstje staan. "Het plannen van maaltijden verlicht niet alleen de stress van het zoeken en vinden om elke dag iets te koken en te eten, het bespaart je ook tijd en geld door meer georganiseerd te zijn," zei Lara.

Contant betalen is een andere belangrijke regel die Lara zichzelf heeft opgelegd om haar inkomsten en uitgaven beter onder controle te houden. Voor haar is het probleem ook psychologisch, aangezien betalen met creditcards "geld lijkt te devalueren", terwijl contant betalen je eraan herinnert om voorzichtiger te zijn met uitgeven.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Nog iets om te doen is rekening te houden met wat je in de kast hebt: hoe vaak zeggen we niet "Ik heb niets meer om aan te trekken"? En hoe vaak is het echt zo? In plaats van geld uit te geven om extra kleding te kopen, is het beter om een ​​soort register bij te houden, een document om af en toe in te kijken om onszelf eraan te herinneren dat we genoeg kleding hebben om te dragen.

Ten slotte moet je nooit je uiteindelijke doel vergeten, iets dat je zeker helpt om grip te houden en door te gaan met deze kleine opofferingen. Laten we ons daarom herinneren aan de belangrijkste reden waarom we geld besparen en proberen ons "aan de plannen te houden". Voor Lara was het doel om haar eerste huis te kopen en, dankzij deze kleine trucs om de kosten in de hand te houden, slaagde ze in haar doel.

Heb jij nog andere suggesties?

Advertisement