Dit meisje heeft haar oksels al meer dan 10 jaar niet geschoren

Janine image
door Janine

28 December 2021

Dit meisje heeft haar oksels al meer dan 10 jaar niet geschoren
Advertisement

Als we erover nadenken, zijn er veel schoonheidsnormen voor mannen en vrouwen die we slaafs volgen uit gewoonte of omdat we het van huis uit gewend zijn, en heel vaak staan ​​we er niet eens bij stil: waarom moeten mannen bepaalde schoonheidsnormen volgen en vrouwen andere? Laten we als voorbeeld de veel voorkomende praktijk van het ontharen nemen, die op sommige delen van het lichaam van vrouwen groeien vanaf de adolescentie, en dus sinds de puberteit: wat weerhoudt hen ervan om zich niet te scheren en het te laten groeien ondanks de traditionele schoonheidsnormen?

via taylortillt/Instagram

Advertisement

Riley stelde deze eeuwenoude vraag aan de orde, een meisje dat dankzij haar zeer populaire Instagram-kanaal erg populair is geworden op social media; hier vertelt het meisje al tien jaar haar moedige besluit tegen de stroom in om het haar van haar oksels niet te scheren om de wereld te leren dat de mannelijke en vrouwelijke schoonheidsnormen die we allemaal uit pure gewoonte volgen, achterhaald zijn en dat je je goed moet voelen met je lichaam, voordat je je met anderen goed voelt. Uiteraard regende het aanvankelijke kritiek van vrienden, kennissen en familieleden van het meisje.

Advertisement

Zoals Riley op haar sociale mediakanalen met foto's en video's vertelt, ontstond het idee om haar okselhaar niet meer te willen scheren tien jaar geleden, toen ze een meisje van dezelfde leeftijd ontmoette dat precies hetzelfde deed; enthousiast besloot ook Riley mee te doen aan deze strijd, ook al was er geen gebrek aan felle kritiek op haar keuze. Het meisje is, net als veel andere leeftijdsgenoten, door haar samenleving altijd gewend geweest om haargroei op sommige delen van haar lichaam sinds de adolescentie te scheren, maar door te besluiten zich niet te scheren geeft Riley een heel duidelijk signaal af tegen de schijnbaar strenge regels van esthetische normen van schoonheid, opgelegd door onze samenleving: wat maakt een vrouw min of meer een vrouw?

Volgens deze influencer is het belangrijkste om je goed te voelen met jezelf en je lichaam, en tegelijkertijd te leren luisteren naar je hart, je behoeften en je normen van esthetiek en schoonheid, niet die welke worden opgelegd door de samenleving. Mensen die dit niet begrijpen zijn degenen die vol vooroordelen zijn!

Wat vind je van de bijzondere keuze van dit meisje om haar oksels niet te scheren? Laat het ons weten in de comments!

Advertisement