Ze neemt de lamp van haar overleden moeder mee om te taxeren en ontdekt dat deze honderdduizenden dollars waard is

Janine image
door Janine

28 December 2021

Ze neemt de lamp van haar overleden moeder mee om te taxeren en ontdekt dat deze honderdduizenden dollars waard is
Advertisement

Hoe vaak heb je je kast of je garage niet opgeruimd om ruimte te maken en oude voorwerpen uit het verleden van je familie weg te doen, waarvan je niet meer weet waar je het moet laten of wat je ermee moet doen? Een advies dat we je kunnen geven, is om twee keer na te denken voordat je oude voorwerpen in de vuilnisbak gooit waarvan je niet weet wat je er mee moet, omdat ze een onverwachte waarde kunnen hebben, naast een emotionele waarde. Dit ongelooflijke verhaal is de perfecte getuigenis!

via Antiques Roadshow PBS

Advertisement
Tim Evanson/Flickr - Not The Actual Photo

Tim Evanson/Flickr - Not The Actual Photo

Dit is het ongelooflijke verhaal van een vrouw en haar zus die in 1999 besloten om de oude art nouveau-lamp te taxeren die toebehoorde aan de inmiddels overleden moeder en waaraan de vrouw, toen ze nog leefde, zo gehecht was. De twee dochters vertelden de deskundige beoordelaar dat hun moeder die nu overleden was, die oude bedlamp voor slechts 125 dollar had gekocht nadat ze een advertentie in een krant had gezien. De twee zussen vertelden de beoordelaar dat hun moeder overtuigd was door de verkoper dat de lamp van zijn grootvader was, maar hem wilde weggooien; hoewel de vrouw maar 125 dollar had betaald voor dat prachtige antiek, wist ze diep in haar hart dat het veel, veel meer waard zou kunnen zijn, maar ze had nooit iets tegen haar familie gezegd, laat staan ​​tegen haar twee dochters.

Dus toen de twee zussen naar de deskundige beoordelaar gingen, deden ze een schokkende ontdekking: de tweedehands dealer bevestigde hen dat de lamp in werkelijkheid werd geproduceerd door Tiffany Studios, het bedrijf dat eigendom is van en wordt geëxploiteerd door Louis Comfort Tiffany, zoon van de oprichter van Tiffany and Co; kortom, het leek erop dat de twee zussen een object van grote waarde op de antiekmarkt in handen hadden.

Advertisement

Na de geschiedenis van het object in kwestie te hebben bekeken, vertelde de expert de twee vrouwen dat die art nouveau-lamp rond 1905 zeer gewild was en destijds voor maar liefst $200 op de markt kon worden verkocht, wat een enorm bedrag was; na evaluatie, werd aan de twee zussen onthuld dat de lamp waar hun moeder jaren eerder zo dol op was, op dat moment $80.000 tot $125.000 waard was!

Het is duidelijk dat de twee zussen in tranen uitbarsten toen ze de onverwachte waarheid ontdekten, zoals je kunt zien in de video hierboven. En jij, hoe zou jij gereageerd hebben op zulk nieuws? Heb je oude vintage items waarvan je denkt dat ze misschien een fortuin waard kunnen zijn?

Advertisement