Zwart stel bevalt van een wit meisje met blauwe ogen

Janine image
door Janine

27 December 2021

Zwart stel bevalt van een wit meisje met blauwe ogen
Advertisement

Menselijke genetica is geen grap, en bovenal heeft het wetenschappelijke en biologische regels waaraan heel moeilijk te ontsnappen is; als twee ouders dezelfde huidskleur hebben en dus tot dezelfde etnische groep behoren, wordt verwacht dat het eventuele kind dezelfde huidskleur heeft als mama en papa, als daarentegen de vader (of de moeder) een andere huidskleur heeft dan de partner, verwachten we een kind met een wat minder donkere huidskleur, die de fysieke kenmerken van beide ouders erft.

via New York Post

Advertisement
Ben Ihegboro/Facebook

Ben Ihegboro/Facebook

Toch is het verhaal dat we je gaan vertellen wat in 2010 een Nigeriaans stel is overkomen ongelooflijk; het paar kreeg een wit kind met zeer intens blauwe ogen; praktisch een wonder van de genetica. In 2010 verwachtten Angela en Ben Ihegboro, een Nigeriaans stel dat momenteel in Londen woont, vol spanning hun derde kind, en deze keer zou het een bijzonder speciale gebeurtenis zijn geweest, want na twee jongens werden ze gezegend met een meisje!

Maar op het moment van de geboorte vermengde de ontsteltenis zich met pure verbazing: het kleine meisje waar Ben en Angela op wachtten had een zeer blanke huid, had blauwe ogen en blond haar, precies het tegenovergestelde van hoe de moeder en de vader eruit zagen. Hoe heeft zoiets kunnen gebeuren? Angela en Ben waren stomverbaasd maar tegelijkertijd enthousiast: de genetica had de kaarten op een onverwachte manier geschud en de artsen die de zwangerschap hadden gevolgd, bestudeerden het zeldzame geval met grote aandacht.

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Na een zorgvuldige analyse vertelden de artsen het paar dat het resultaat van dat genetische "wonder" niet simpelweg te wijten was aan een mogelijke ontrouw van de vrouw, verre van dat. Het lijkt erop dat de kleine Nmachi, zoals mama en papa haar hebben genoemd, een mogelijk gevolg is van zeer oude erfenissen van zowel Ben als Angela's stambomen; misschien hadden de twee in het verre verleden familieleden van "gemengde" etniciteit met een huidskleur die niet helemaal zwart was, en dus betekende dit dat er ergens in hun stamboom een ​​waarschijnlijk witte voorouder was. Veel artsen hebben echter beweerd dat Nmachi wit zou kunnen zijn geboren vanwege een zeldzame vorm van albinisme of een genetische mutatie die er uiteindelijk toe zou leiden dat het meisje in de toekomst kinderen zou krijgen met dezelfde huidskleur.

Nu het meisje meer dan 10 jaar oud is, beschouwen de ouders haar nog steeds als een echt wonder van de genetica, en wie weet of Nmachi in de toekomst zelf kinderen zal krijgen met een witte huid en blauwe ogen in huize Ihegboros: alleen de tijd zal het ons leren!

Advertisement