“Stop een munt in het stopcontact": de gevaarlijke uitdaging die Alexa een 10-jarig meisje voorstelde - BekijkDezeVideo.nl
x
“Stop een munt in het stopcontact":…
Vrouw met twee baarmoeders bevalt van een meisje dat minder dan 400 gram weegt Ze barst in tranen uit als haar collega's haar de pop geven die ze als kind altijd al wilde hebben

“Stop een munt in het stopcontact": de gevaarlijke uitdaging die Alexa een 10-jarig meisje voorstelde

01 Januari 2022 • Door Janine
1.345
Advertisement

De technologie heeft de afgelopen 10 jaar enorme vooruitgang geboekt, bedenk dat we ons tegenwoordig kunnen beperken tot het hardop zeggen van woorden om een ​​kunstmatige intelligentie als onze stemassistent te laten fungeren. We kunnen met eenvoudige spraakcommando's de verlichting in huis aan- en uitdoen, sommige apparaten bedienen, het nieuws laten lezen en vele andere huishoudelijke activiteiten die we voorheen handmatig en persoonlijk moesten doen. In de jaren ’60 of ’70 werd deze vooruitgang alleen verbeeld in sciencefictionverhalen, waarbij in ieder geval altijd werd benadrukt dat de intelligentie van machines de menselijke intelligentie nooit echt kon bereiken, waardoor een gevaarlijke kortsluiting in de geschiedenis ontstond.

De episode met als hoofdpersoon een 10-jarig Engels meisje en Alexa, de beroemde stemassistent van Amazon, laten ons nadenken over hoe ver de mens is gegaan in het gebruik van kunstmatige intelligentie.

via: BBC

In het Verenigd Koninkrijk veroorzaakte het nieuws dat Alexa een gevaarlijke uitdaging voorstelde aan een 10-jarig meisje veel ophef. Wat is er gebeurd? De moeder van het meisje, Kristin Livdahl, zei dat zij en haar dochter thuis genoten van een aantal inspannende fysieke oefeningen om wat gymnastiek te doen. Het meisje zou Alexa hebben gevraagd haar nog een uitdaging aan te bieden, om zichzelf te blijven vermaken, maar de beroemde stemassistent van Amazon stelde op zijn zachtst gezegd "een huiveringwekkende uitdaging" voor.

De moeder meldde in een bericht op Twitter wat Alexa voorstelde: "steek een smartphone-oplader halverwege in het stopcontact en raak vervolgens de blootgestelde polen aan met een muntstuk". Het gaat om de zogenaamde "Penny Challenge", een zeer gevaarlijke uitdaging die op TikTok en andere sociale netwerken is ontstaan. Een uitdaging, als je het zo mag noemen, die het kind in gevaar zou hebben gebracht en niet alleen een hevige schok had kunnen veroorzaken, maar ook kortsluiting met brand als gevolg. Gelukkig was haar moeder er en riep meteen: "Nee, Alexa, nee." Ondanks alles benadrukte de moeder ook dat haar dochter zich nooit voor zo'n uitdaging zou hebben geleend, maar dat neemt het potentiële gevaar dat het meisje liep niet weg.

Advertisement

Amazon verontschuldigde zich meteen en heeft de Penny Challenge van Alexa verwijderd. Naast deze absurde uitdaging zijn ook andere potentieel gevaarlijke uitdagingen geschrapt.

Een episode die ons doet nadenken over hoe we ons leven elke dag in de handen van apparaten leggen, maar hoe deze helaas niet zo onfeilbaar zijn. We moeten altijd onze aandacht hoog houden, vooral als het gaat om het beschermen van kinderen.

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt