1-jarig meisje verkleedt zich als koningin Elizabeth II: hare majesteit antwoordt met een brief

Janine image
door Janine

04 Januari 2022

1-jarig meisje verkleedt zich als koningin Elizabeth II: hare majesteit antwoordt met een brief
Advertisement

Het gebeurt niet elke dag dat je een brief krijgt van de koningin van Engeland, maar een Amerikaans meisje is in deze ongewone onderneming geslaagd. Zoals bekend is het in de Verenigde Staten traditioneel om je voor Halloween te verkleden en door de straten van je stad te lopen terwijl je “trick or treat” zegt in elk huis in de buurt; Jalayne Sutherland, een 1-jarig meisje, wandelde die dag gekleed als de koningin van Engeland, Elizabeth II. Iedereen complimenteerde haar moeder met de prachtige outfit die het kleine meisje droeg en velen bogen voor haar terwijl ze haar “hare majesteit" noemden. De mooiste reactie kreeg de familie Sutherland echter van de koningin zelf, via een bedankbrief.

via Facebook / Katelyn Jalayne Sutherland

Advertisement

Wie weet wat een voldoening het moet zijn om verkleed als de koningin van Engeland rond te lopen en als zodanig door voorbijgangers op straat te worden begroet. De kleine Jalayne was misschien niet in staat om de schoonheid van haar vermomming, gemaakt door haar moeder, te vatten, maar ze lijkt wel veel plezier te hebben gehad met het dragen van de kleren van de koningin. Ter gelegenheid van Halloween vermomden de ouders van Jalayne haar als Elizabeth II, met een hoed en een lichtblauwe outfit die zo uit de kast van Hare Majesteit lijkt te komen. Aan parels natuurlijk ook geen gebrek. En er was ook geen gebrek aan Corgi’s, het favoriete hondenras van de koningin! Kortom, een beslist goede vermomming.

Katelyn Sutherland, de moeder van het meisje, stuurde de foto's naar Buckingham Palace en verwachtte niet echt een reactie. Maar de koningin antwoordde, en hoe, door middel van een brief van de hofdame van de koningin, Mary Morrison.

Advertisement

De brief aan deze Amerikaanse familie luidt: "De koningin wenst dat ik u schrijf en ik dank u voor uw brief en voor de foto die u zo vriendelijk hebt bijgevoegd. Hare Majesteit vond het erg vriendelijk van u om haar te schrijven en was verheugd de foto te zien van uw dochter, Jalayne, in die prachtige outfit. De koningin stuurt haar kerstwensen en ik voeg wat informatie bij over de koninklijke honden, waarvan ik denk dat Jalayne het leuk zou vinden." Het ontvangen van zo'n brief is erg spannend omdat van koningin Elizabeth II niet wordt verwacht dat ze de post ook zelf bekijkt.

Maar waarom kozen de ouders van de kleine Jalayne deze kleding voor Halloween voor haar? Het idee voor deze outfit kwam vooral tot stand dankzij de aanwezigheid van de Corgi’s en de vriendschap tussen de honden en de kleine Jalayne; de vermomming als koningin Elizabeth II kwam toen spontaan:

"We wilden iets wat ze allemaal samen zouden kunnen doen. We zijn absoluut fans van de koninklijke familie en we hebben echt bewondering voor hoe de koningin er nog steeds is."

Wikimedia

Wikimedia

De onderneming van de Sutherlands was succesvol en Hare Majesteit bedankte voor het idee!

Advertisement