Kinderen hebben een hekel aan contact met gras en zand: de grappige video toont hun reacties (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

16 Januari 2022

Kinderen hebben een hekel aan contact met gras en zand: de grappige video toont hun reacties (+ VIDEO)
Advertisement

De angsten van kleine kinderen zijn vrij eenvoudig en vaak voorkomend, maar moeten hierdoor niet worden onderschat. Laten we beginnen met te specificeren dat ouders de eersten zijn die, zelfs onbewust, hun eigen angsten doorgeven aan hun kinderen. Zelfs als het een moeder lukt om schijnbaar sereen te lijken bij het zien van een insect of de zee in gaat om te zwemmen, kan het kind toch de staat van spanning waarnemen die achter die schijnbare kalmte schuilgaat. Uiteraard is het advies altijd om het kind bij deze eerste ervaringen te begeleiden en het geleidelijk aan te laten wennen.

Als de angsten van kinderen veel en verschillend zijn, ook al zijn ze terugkerend, is er één die ze allemaal verenigt: die van contact met gras en zand! Het is meer hinderlijk dan een echte angst, maar het wordt vaak gerekend tot de "zomerangsten" van het kind, omdat het in de zomer vrij zal zijn om met blote voeten rond te rennen.

via Facebook / All the babies

Advertisement
Babies Who Really Don't Like Grass

Don't touch the grass! 😂

Pubblicato da All The Babies su Venerdì 24 gennaio 2020

Deze video bewijst dat "alle kleine kinderen gelijk zijn" tegenover het contact met gras. Voor de leeftijd van 3 jaar zijn kinderen behoorlijk gefascineerd door nieuwe ervaringen of door bewegende objecten en dieren, terwijl ze in een latere periode meer angsten en ongemak lijken te ontwikkelen. Het kan zijn dat kinderen tijdens hun groei en ontwikkeling een periode doormaken waarin hun zenuwstelsel hen veel gevoeliger lijkt te maken voor bepaalde situaties, visioenen en contacten met bepaalde texturen. Blijkbaar veroorzaakt de aanraking van vers gras op hun voeten of handen wat ongemak. Om nog maar te zwijgen van het zand, een andere grote "vijand" van de zomerse ontspanning van het kind.

In plaats van op de grond te zitten, geeft elk kind in deze video er de voorkeur aan de beentjes op te tillen en zijn best te doen om niet toe te geven aan de wil van volwassenen.

Advertisement
Unsplash / Not the actual photo

Unsplash / Not the actual photo

De video is erg grappig en biedt een overzicht van vergelijkbare situaties, waarin het dienstdoende kind absoluut geïrriteerd lijkt te zijn door zijn persoonlijke ontmoeting met een groen gazon of zand op het strand.

Heb je soortgelijke ervaringen met kinderen of kleinkinderen gehad? Vertel het ons in de reacties!

Advertisement