Hij plaatst een foto van zijn huis in aanbouw en gebruikers zamelen geld in om hem te helpen - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij plaatst een foto van zijn huis in…
Baby op straat gevonden op oudejaarsavond met brief: de ouders zijn te arm om haar te houden (+ VIDEO) De bruid wil niet dat de bejaarde grootmoeder van haar vriend de receptie bijwoont en veroorzaakt ophef

Hij plaatst een foto van zijn huis in aanbouw en gebruikers zamelen geld in om hem te helpen

11 Januari 2022 • Door Janine
1.101
Advertisement

Wanneer de feestdagen aanbreken, komen alle families samen in hun grote huizen om bij elkaar te zijn, het moment van ontspanning te vieren en een speciale dag door te brengen die in het teken staat van zorgeloosheid. Meestal zijn het dagen als deze die het doorbrengen van kwaliteitstijd met familie en naaste familieleden fantastisch maken. Precies zoals Henry Malumu wilde doen, een man uit Kenia die op zijn Twitter-profiel een ogenschijnlijk heel eenvoudig familieportret publiceerde, maar dat in plaats daarvan veel meer zegt dan duizend woorden en dat op een onverwachte manier het goede hart van gebruikers ontroerde…

via: Tuko

Henry Malumu is een vader die in Kakamega County, in Kenia woont, hij heeft altijd een nogal arm en sober leven geleid met zijn gezin, met weinig geld op zak, geen comfort en veel opofferingen. Daarom besloot hij de kerst met zijn hele familie letterlijk onder het dak van hun nieuwe huis in aanbouw door te brengen. En voor de gelegenheid maakte hij een selfie met zijn gezin en publiceerde deze op Twitter met het eenvoudige bijschrift: "Ik wens je samen met mijn gezin een vrolijk kerstfeest, God zegene alle gezinnen!"

Een heel eenvoudig bericht, zonder enige bijbedoeling die echter niet onopgemerkt bleef door veel van de gebruikers die de details van de foto hadden opgemerkt; achter de lachende gezichten van Henry's familie, waren er de spartaanse muren van een huis dat nog in aanbouw was, dat met veel moeite, veel opoffering en een enorme inspanning binnenkort het huis zou worden dat de familie Malumu zou verwelkomen.

Een niet onverschillig en zeer ontroerend detail dat veel gebruikers hebben gewaardeerd; wetende dat die man in armoede leefde en dat hij zeker grote offers heeft gebracht om het huis af te kunnen maken, besloten ze een kleine inzameling te doen en hen wat kerstvreugde te geven: deze gulle gebruikers verzamelden 170 dollar en schonken het aan Henry Malumu, ervoor zorgend dat ze zich in ieder geval een oudejaarsdiner met alles erop en eraan konden veroorloven, zonder een beetje sereniteit en zorgeloosheid op te geven.

Advertisement

Een onverwacht gebaar dat uit het hart kwam en dat de hoofdpersoon van deze op Twitter gepubliceerde familiefoto nooit had verwacht te ontvangen. Er is nog een lange weg te gaan om het huis van Malumu te voltooien, maar zo'n mooie en verrassende daad van vriendelijkheid geeft zeker de juiste energie om door te gaan en met groot optimisme en een extra glimlach naar de toekomst te kijken.

Wat een prachtig verhaal!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt